Već 100 godina CITROËN dokazuje svoju smjelost i kreativnost u nastojanju da svima omogući pristup mobilnosti. Uoči svog 101. rođendana Marka poduzima veliki korak i predstavlja Ami – 100 posto ëlectric, nastavak ideje koja je započela konceptnim vozilom AMI ONE Concept.

Ami – 100 posto ëlectric revolucionarno je vozilo inovativne Marke koja se nadahnjuje potrebama svojih kupaca, ide ukorak s novim trendovima potrošnje te odgovara na izazove u pogledu kretanja gradom i zaštite okoliša. Vozilo je nekonvencionalno, s  dva sjedala,   udobno i sigurno, kompaktno i okretno, prilagodljivo. Njegov jedinstven karakter ruši ustaljena pravila.

Ami je dostupan svima: mogu ga voziti i osobe koje nemaju vozačku dozvolu, nudi različite opcije „po vašoj mjeri” koje su pristupačne i prilagođene potrebama svakog kupca, a nudi i mogućnosti dijeljenja automobila putem aplikacije Free2Move ili pak dugotrajni najam već od 19,99 € mjesečno.

Riječ je o potpuno novom iskustvu, u potpunosti u skladu s potrebama kupaca zahvaljujući 100 % digitalnom doživljaju, ali i novim partnerima FNAC i DARTY, uz postojeće članove mreže CITROËN. Ami pruža globalno rješenje za gradsku mobilnost u kojem je sve promišljeno do zadnjeg detalja kako bi sloboda kretanja postala jednostavnija i prilagođenija najvećem mogućem broju kupaca.

Ovo vozilo izravni je nasljednik vozila AMI ONE Concept predstavljenog na Ženevskom salonu u martu 2019., a zbog vrlo velikog interesa koji je pobudio taj konceptni automobil, projekt Ami realiziran je nepunih godinu dana kasnije. Ami je konkretan odgovor na nova očekivanja u pogledu mobilnosti za kratke vožnje: jednostavniji pristup centru grada, sredstva mikromobilnosti prilagođena svima, zamjenska rješenja za romobile, bicikle, skutere, javni prijevoz, rješenja dostupna po prihvatljivim cijenama, novi načini potrošnje prilagođeni digitalnoj tehnologiji…

U svijetu mobilnosti ne postoji vozilo koje bi se moglo usporediti s vozilom Ami – 100 % ëlectric. CITROËN ovime predstavlja iskustvo uistinu revolucionarne mobilnosti, što je nastalo kao rezultat želje da mobilnost postane dostupna i jednostavna za sve.

Naručivanje će biti moguće od 30. marta ove godine za područje Francuske, a nekoliko mjeseci kasnije i u Španiji, Italiji, Belgiji, Portugalu i Njemačkoj. Prve isporuke privatnim kupcima predviđene su za lipanj za područje Francuske. Dijeljenje vozila Ami za širu će publiku započeti u proljeće u Parizu, a odnosit će se na vozila koja na sebi imaju logotip aplikacije „Free2Move”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here