Predstavljen Samsung Galaxy S20: Promijenite način na koji doživljavate svijet

Galaxy S20 serija je prva 5G linija flegšip pametnih telefona kompanije Samsung i donosi 5G mogućnosti i tehnologiju kamere na bazi vještačke inteligencije kreiranu za budućnost komunikacije

261
Samsung

Kompanija Samsung Electronics je danas predstavila Galaxy S20, novu seriju flegšip uređaja koji će promijeniti način na koji snimamo i doživljavamo svijet. Galaxy S20 dolazi sa potpuno novim dizajnom kamere, kombinujući vještačku inteligenciju sa najvećim Samsung senzorom do sada za fotografije savršenog kvaliteta. Pored kamere, Galaxy S20 čini da sve što inače radimo uz pomoć svojih pametnih telefona, funkcioniše još bolje i lakše. Tako su omogućeni slušanje ličnih muzičkih plejlista, gledanje video snimaka u odgovarajućem format i igranje video igara u pokretu.

„Ulaskom u novu deceniju, 5G tehnologija će potpuno promijeniti način na koji komuniciramo i doživljavamo svijet oko sebe”, rekao je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Budući da sva tri modela nove serije, Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra, dolaze sa podrškom za 5G mrežu, Samsung svojim korisnicima pruža uređaje sljedeće generacije koji će transformisati živote ljudi. Uz nevjerovatnu kameru na bazi vještačke inteligencije, korisnici će moći da vjerodostojno zabilježe svoje doživljaje i povežu se sa svojim voljenima još lakše.”

Promjena načina na koji snimamo svijet oko sebe

Danas više nego ikada ranije snimamo svoju svakodnevicu i bilježimo trenutke uz pomoć pametnih telefona –i zato je kamera najvažnija stavka za korisnike koji kupuju novi pametni telefon. Dizajniran da odgovori na sve naše zahtjeve, Galaxy S20 predstavlja potpuno novi sistem kamere na bazi vještačke inteligencije, sa najvećim senzorom do sada, kako bi izvukao najbolje iz svake fotografije i svakog trenutka.

  • Detalji toliko jasni da oduzimaju dah: Uz veći senzor na Galaxy S20 seriji, rezolucija kamere je značajno povećana, što rezultira u više detalja i dodatnoj fleksibilnosti za uređivanje, isjecanje i zumiranje snimaka. S20 i S20+ dolaze sa kamerom od 64MP, dok S20 Ultra ima kameru od 108 MP. Još jedna prednost većeg senzora jeste to što koristi više svjetlosti, tako da dobijate bolji kvalitet slike, čak i u situacijama sa slabim osvjetljenjem. Galaxy S20 Ultra ide i korak dalje sa opcijom dinamičnog prebacivanja sa rezolucije od 108MP na rezoluciju od 12MP, zahvaljujući nona-binning tehnologiji koja kombinuje devet piksela u jedan, posredstvom senzora.
  • Do sada neviđene mogućnosti zumiranja: Uz Galaxy S20 Space Zoom tehnologiju koja koristi kombinaciju opcija Hybrid Optic Zoom i Super Resolution Zoom, uključujući digitalni zum na bazi vještačke inteligencije, pa korisnik može uveličati objekat, čak i kada je udaljen. Sliku je moguće uveličati do 30 puta na Galaxy S20 i S20+, dok se na S20 Ultra može preći i na revolucionarna preklopiva sočiva, koja koriste procesuiranje slike uz pomoć vještačke inteligencije, kako bi opadanje kvaliteta slike na visokim stepenima uveličavanja bilo umanjeno, te kako bi korisnici iskusili Super Resolution Zoom do 100 puta, uz jasniji prikaz nego ikada prije.
  • Single Take – Snimak iz jednog pokušaja: Single Take vam omogućuje da se fokusirate na trenutak koji želite da zabilježite. Galaxy S20 može da snima u različitim režimima rada i pomaže korisniku da napravi najbolji snimak uz pomoć vještačke inteligencije i funkcija, kao što su live focus, cropped, ultra-wide i druge.
  • Profesionalne mogućnosti snimanja: Galaxy S20 ima mogućnost snimanja u 8K rezoluciji, kako bi korisnici mogli da prave realistične snimke. Kada je snimanje završeno, korisnici mogu pogledati svoj video na Samsung QLED 8K televizoru i uživati u najboljem gledalačkom iskustvu u klasi ili mogu izdvojiti kadar iz 8K videa i pretvoriti ga u fotografiju visoke rezolucije. Čak i snimci napravljeni u nestabilnim uslovima izgledaju kao da su nastali uz pomoć profesionalne akcione kamere, zahvaljujući Super Steady funkciji, anti-rolling stabilizacijii analizi pokreta od strane vještačke inteligencije.
Radite ono što volite još bolje 

Galaxy S20 omogućuje da sve što radimo na svojim telefonima bude još jednostavnije i bolje. Uz nove mogućnosti i partnerstva inspirisana otvorenom saradnjom, Galaxy S20 je kreiran za potrebe današnjih korisnika.

  • Vrhunski Video Chat uz Google Duo: Uz ovu opciju, moguće je koristiti video chat još lakše. Galaxy S20 poboljšava video chat iskustvo kroz ekskluzivnu, duboku integraciju sa Google Duo, donoseći ga prvi put na Galaxy S20. Sada je samo jednim dodirom brojčanika moguće pokrenuti Duo video poziv i uživati, prvi put u full HD kvalitetu. Google Duo je kompatibilan sa različitim operativnim sistemima, tako da izbor sa kim ćete komunicirati nije ograničen. Sada možete uklopiti cijelu porodicu u kadar, uz pomoć širokog sočiva i razgovarati sa 8 prijatelja istovremeno.
  • YouTube: Samsung je sklopio partnerstvo sa YouTube-om, kako bi korisnici mogli da podijele svoj 8K video sa ostatkom svijeta i okače ga na ovu platformu.
  • Zabava: koristeći prednosti nove kamere profesionalnog ranga, Netflix i Samsung su sklopili partnerstvo kako bi poznati redatelji snimali ekskluzivne bonus snimke zasnovane na popularnim Netflix Originals sadržajima. Korisnici također mogu da pretražuju Netflix sadržaje putem poboljšane integracije sa Galaxy uređajima, omogućujući im da lako pretražuju putem Samsung Daily, Bixby i Finder aplikacija.
  • Gejming: Galaxy S20 dodatno će unaprijediti iskustvo mobilnog gejminga. Uz ekran od 120Hz korisnicima je omogućeno nevjerovatno i neometano igračko iskustvo. Kasnije ovog proljeća Microsoft, partner kompanije Samsung, lansiraće svoj popularni Forza Street u okviru Galaxy Store-a, što će biti prvi put da ova igra dolazi na mobilne telefone. U kombinaciji sa brzim procesorom, 12 GB RAM memorije, zvukom koji pokreće AKG, i game booster sistemom koji je zadužen za optimizaciju podešavanja i vrhunske performanse, Galaxy S20Ultra pružiće zaista moćno igračko iskustvo.
Neograničene mogućnosti

Kao najnoviji flagship uređaj kompanije Samsung, Galaxy S20 koristi premijum tehnologije koje ljubitelji Galaxy uređaja očekuju. Najsigurniji uređaj koji je Samsung ikada napravio, Galaxy S20 zaštićen je Knox sistemom – vodećom platformom za sigurnost mobilnih uređaja, koja telefon štiti od čipa, sve do softverskog nivoa. Galaxy S20 ima i novi, sigurni procesor, pod nazivom Guardian Chip, koji štiti od napada na bazi hardvera.

Inteligentna i velika baterija novog telefona dolazi sa brzim punjačem od 25W, dok Ultra model dolazi i sa super brzim punjačem od čak 45W. Cjelokupna S20 serija dolazi sa masivnim standardnim prostorom za skladištenje sadržaja (128GB za S20; 128GB, i 512GB za Galaxy S20+ i S20 Ultra).

Uz Galaxy S20 korisnici mogu iskusiti i najjednostavniji, najintuitivniji Samsung interfejs One UI 2. Također, korištenjem modela iz ove serije moći će da upravljaju svojim pametnim domovima uz SmartThings, da ostvare svoje zdravstvene i wellness ciljeve uz Samsung Health, ili plaćaju putem Samsung Pay-a.

GALAXY BUDS+

Dodatno, uz Samsung Galaxy Buds+, omiljena muzika i podcast sadržaji biće dostupniji nego ikad. Dizajnirane od strane AKG, Buds+ imaju dvosmjerne dinamične zvučnike, tri mikrofona za zvuk i glas bez konkurencije, kao i izuzetno dugotrajnu bateriju od 11 sati, uz dodatnih 11 sati u kućištu. Buds+ aplikacija, po imenu Galaxy Buds+ je sada iOS kompatibilna, tako da je moguće uživati u sjajnom audio iskustvu bez obzira na to koji uređaj koristite.

Dostupnost modela iz serije Galaxy S20 i naručivanje unaprijed

Od 13. marta 2020. godine modeli iz Galaxy S20 serije biće dostupni po cijenama od 1.799KM za S20, 1.999 KM za S20+ i 2.699 KM za S20 Ultra. Na domaćem tržištu modeli će biti dostupni u različitim, klasičnim bojama:

  • Galaxy S20: kosmičko siva, nebesko plava, nebesko roza
  • Galaxy S20+: kosmičko siva, nebesko plava, kosmičko crna
  • Galaxy S20 Ultra: kosmičko siva, kosmičko crna.

Za više informacija o Galaxy S20 seriji, posjetite https://www.samsung.com/hr/offer/galaxy-s20-bih/.Naručivanje uređaja iz Galaxy S20 serije unaprijed biće moguće od danas, 11. februara u 21 sat, putem linka:https://www.samsung.com/hr/offer/preorder-galaxy-s20/.

Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra specifikacije
  Galaxy S20 Galaxy S20+ Galaxy S20 Ultra
Ekran

 

6.2” Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ sertifikat
120Hz displej

6.7″ Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O displej (3200X1440)
HDR10+ sertifikat
120Hz displej

6.9″ Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O display (3200X1440)
HDR10+ sertifikat
120Hz displej

*Infinity-O displej: gotovo bez ivice, ravan ekran.
*Mjeren dijagonalno, ekran Galaxy S20 je veličine 6.2″,a 6.1″ ako se računaju zaobljene ivice; ekran Galaxy S20+ je veličine 6.7″,a 6.5″ ako se računaju zaobljene ivice; ekran Galaxy S20 Ultra je veličine 6.9″,a 6.7″ ako se računaju i zaobljene ivice; površina za prikazivanje sadržaja je manja zbog zaobljenih ivica i rupe za kameru.
*Standardno osvježavanje ekrana 60Hz. Zahteva se podešavanje na 120 Hz.
Kamera

 

[Prednja kamera]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚)

 

[Zadnja kamera]
Trostruka kamera

Ultra široka: *12MP, F2.2(120˚)

Širokougaona kamera: *12MP, F1.8(79˚), Super Speed Dual Pixel AF, OIS

Telefoto kamera: *64MP, PDAF F2.0(76˚), OIS

 

 

[Prednja kamera]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚)

 

[Zadnja kamera]
Četvorostruka kamera

Ultra široka: *12MP, F2.2(120˚)

Širokougaona kamera: *12MP, F1.8(79˚), Super Speed Dual Pixel AF, OIS

 

Telefoto kamera: *64MP, PDAF, F2.0(76˚), OIS

 

DepthVision kamera

[Prednja kamera]
40MP, PDAF, F2.2(80˚)

 

[Zadnja kamera]
Četvorostruka kamera

Ultra široka: *12MP, F2.2(120˚)

Širokougaona kamera: *108MP, F1.8(79˚), PDAF, OIS

Telefoto kamera: **48MP, PDAF, F3.5(24˚), OIS

 

DepthVision kamera

 

*Super Zoom rezolucija uključuje digitalni zum koji može dovesti do smanjenja kvaliteta snimaka.

**48MP samo za zumiranje.

Dimenzijeitežina Dimenzije: 151.7 x 69.1 x 7.9mm
Težina: 163g

 

Dimenzije: 161.9 x 73.7 x 7.8mm
Težina: 186g
 

Dimenzije: 166.9 x 76.0 x 8.8mm
Težina: 220g

 

AP – 7㎚ 64-bit Octa-Core procesor * 2.7㎓ (maksimalna brzina) + 2.5㎓ + 2㎓
Memorija

 

5G
12GB RAM (LPDDR5) sa 128GB interne memorije

LTE
8GB RAM (LPDDR5) sa 128GB interne memorije

 

 

 

 

5G
12GB RAM (LPDDR5) sa 512GB interne memorije

12GB RAM (LPDDR5) sa 128GB interne memorije

LTE
8GB RAM (LPDDR5) sa 128GB interne memorije

5G/LTE
16GB RAM (LPDDR5) sa 512GB interne memorije

12GB RAM (LPDDR5) sa 128GB interne memorije

 

 

 

 

*Može varirati u zavisnosti od modela, boje, tržišta i operatora.

*Skladišni prostor može varirati u zavisnosti od pre-instaliranog softvera.

Memorija koja se može proširiti i SIM kartica

Dual SIM modeli (Hibrid SIM slot): jedan Nano SIM i još jedan Nano SIM ili jedan MicroSD slot (do 1TB)

*SIM kartica se prodaje odvojeno. Dostupnost Dual SIM modela može varirati u zavisnosti od zemlje i operatora.
*MicroSD kartica se prodaje odvojeno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od zemlje i proizvođača.
*eSIM je podržan na Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra modelima. eSIM zahtjeva bežične usluge i omogućuje aktivaciju plana mobilne mreže bez korištenja nano-SIM kartice. Dostupnost eSIM-a može varirati u zavisnosti od zemlje i mobilnog operatora. Provjerite sa svojim operatorom da li vaš paket mobilnih usluga podržava eSIM.

Baterija

 

4000mAh (tipično) 4500mAh (tipično) 5000mAh (tipično)
 

*Tipične vrijednosti su testirane u laboratorijskim uslovima trećeg lica i predstavljaju procjenjenu prosječnu vrijednost, uzimajući u obzir devijacije kapaciteta među uzorcima baterije testiranih po IEC 61960 standardu. Procjenjeni (minimalni) kapacitet baterije je 3880mAh za Galaxy S20, 4370mAh za Galaxy S20+ i 4855mAh za Galaxy S20 Ultra. Stvarna izdržljivost baterije može varirati u zavisnosti od jačine mreže, obrazaca upotrebe i drugih faktora.

Punjenje Poboljšana brzina bežičnog punjenja uz Fast Wireless Charging 2.0
Fast Charging opcija je kompatibilna i sa bežičnim i sa kablovskim punjenjem

*Kablovsko punjenje je kompatibilno sa QC2.0 i AFC
*Bežično punjenje je kompatibilno sa WPCWireless PowerShare

*Fast Wireless Charging 2.0 je trenutno dostupan uz Wireless Charger Stand, Wireless Charger Duo Pad i druge uređaje koji podržavaju bežično punjenje od10 ili više W. Prodaje se odvojeno. Brzina punjenja može varirati u zavisnosti od načina korištenja uređaja, uslova punjenja i drugih faktora. Bežični punjač zahtjeva pristup električnoj energiji. Preporučuje se korištenje fabričkog kabla, jer adapteri drugih proizvođača mogu nanijeti štetu Wireless Charger Stand i Wireless Charger Duo Pad uređaje ili usporiti njihovu brzinu punjenja.

*Wireless PowerShare funkcija ograničena je na Samsung pametne telefone ili uređaje drugih brendova koji posjeduju opciju Qi bežičnog punjenja, poput Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 i nosive uređaje kao što su Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active,Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watchi Galaxy Buds. Ukoliko je kapacitet baterije ispod 30% može se desiti da PowerShare ne funkcioniše. Može se desiti da ne funkcioniše pri korištenju određenih dodataka i zaštitnih maski kod uređaja drugih brendova ili Samsung nosivih uređaja. Može uticati na prijem poziva ili servis podataka u zavisnosti od jačine mreže.

 

OS Android 10
Mreža i konektivnost LTE
Unaprijeđeni 4×4 MIMO, do 7CA, LAA, LTE Cat.20
Do 2.0Gbps Download / do 200Mbps Upload

Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM
Do 1.2Gbps Download / Do 1.2Gbps Upload

Bluetooth
Bluetooth® v 5.0 , ANT+, USB type-C, NFC, lokacija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

*S20 podržava samo Sub6

*LTE: LAA je namijenjen samo za US
*Brzina može varirati u zavisnosti od države, operatora i korisničkog okruženja.

*Zahtjeva optimalnu 5G konekciju. Brzina može varirati u zavisnosti od države, operatora i korisničkog okruženja.

*Galileo i BeiDou pokrivenost može varirati. BeiDou možda nije dostupan u određenim državama.

Plaćanja NFC, MST
*Može varirati u zavisnosti od tržišta, operatora i drugih podizvođača.
Senzori Ultrasonični senzor za otisak prsta, Akcelerometar, Barometar, Žiro senzor, Geomagnetski senzor, Hall senzor, senzor za blizinu, RGB svjetlosni senzor
Autentifikacija Opcije zaključavanja: šablon, PIN, lozinka

Biometrijsko zaključavanje: Senzor otiska prsta, Prepoznavanje lica

Zvuk AKG stereo zvučnicii slušalice
Okružujući zvuk uz Dolby Atmos tehnologiju (uključujući Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
*Slušalice: Hibridnikanal, dvosmjerna dinamična jedinica

Audio playback formati
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Video Video playback formati
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here