Sparkasse Bank nastavila praksu prazničnog darivanja

Povodom novogodišnjih praznika, Sparkasse Bank uručila je donacije Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Vogošće

86
Sparkasse

Sparkasse Bank je u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse podržala rad udruženja „Pčelice“ iz Vogošće i „Lotosice“ Tuzla, a koja će biti usmjerena u programe edukacije i inkluzije osoba i djece sa invaliditetom ili poteškoćama u razvoju te opremanje prostorija udruženja.

Usmjeravanje donacija

Povodom novogodišnjih praznika, Sparkasse Bank uručila je donacije Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Vogošće za opremanje prostorija za boravak štićenika te Udruženju žena sa invaliditetom “Lotosice” iz Tuzle koje okuplja i radi na osnaživanju osoba sa s invaliditetom, a koje se bave krojenjem i šivanjem zaštitnih uniformi i konfekcije , proizvodnjom predmeta od drveta i suvenira, kao i grafičkim dizajnom i izradom unikatnih čestitki.

Donacije će se usmjeriti za kupovinu materijala, edukativne programe i poboljšanje kvaliteta života štićenika ovih udruženja, ali i njihovih porodica. Finansijska potpora Sparkasse Bank za ove projekte će svakako pomoći Udruženjima u realizaciji njihove plemenite misije, međutim za održavanje kontinuiteta aktivnosti ovakvih asocijacija građana i dugoročno uspješnu inkluziju ranjivih grupa u društvenu svakidašnjicu, potrebna je kontinuirana podrška i angažman institucija i društva u cjelini.

Izvedbe radova

„Kao predstavnik Udruženja „Pčelice“, slobodno mogu reći da bi otvorenje jednog ovakvog centra bilo nemoguće bez finansijske pomoći društveno odgovornih kompanija. Sam čin adaptiranja, izvedbe radova i opremanja prostorija inventarom i didaktičkom oprema iziskuje mnogo novca. Ovim putem želim se javno pohvaliti velikim odazivom za prikupljanje sredstava za realizaciju našeg projekta. Veliku čast i zadovoljstvo mi čini činjenica da ljudi vjeruju u ovakve priče, žele pomoći-svako na svoj način. Svaki doprinos je bitan i ključan za naš dalji rad. Želim da naglasim da je Sparkasse banka naš najveći donator, donator koji se odmah odazvao našem zahtjevu. Naši iskreni prijatelji i podrška od samog početka. Kada je bilo najteže, pružili su ruku pomoći i na tome smo im puno zahvalni“, izjavila je Minele Bektić , predsjednica Udruženja „Pčelice“ iz  Vogošće.

Ove dvije donacije su dio kontinuiranog društvenokorisnog rada kojima Sparkasse Bank dd BiH doprinosi i pokazuje svoju odgovornost prema široj zajednici, doprinoseći razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u Bosni i Hercegovini.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here