Novo na tržištu osiguranja – UNIQA uvodi program prevencije i zaštite ljekara medicinskih i srodnih djelatnosti

Obuhvata kompletnu zaštitu profesionalne odgovornost ljekara i lica koja obavljaju druga medicinska i srodna zanimanja

73
Uniqa

UNIQA osiguranje po prvi put u Bosni i Hercegovini predstavlja program iznimno važan za ljekarsku struku koji obuhvata prevenciju i zaštitu ljekara u slučaju eskalacije profesionalnih rizika pod nazivom “Sigurna profesija”.

Neugodne situacije

Naime, ljekarska struka je oduvijek, a posebno u zadnjih nekoliko godina, postala jako izložena nizu neugodnih situacija povezanih s profesionalnim rizicima. Prateći trendove iz zemalja u okruženju, UNIQA kao jedan od lidera na području zaštite medicinske struke, prva na tržište Bosne i Hercegovine uvodi jedinstven model pomoći ljekarima da zaštite svoje interese koji uključuje specijalizirana osiguranja profesionalnih rizika uz individualnu procjenu profesionalnih rizika.

“Sigurna profesija” je program namijenjen isključivo za pripadnike medicinske profesije: ljekare, doktore stomatologije, inžinjere medicinske biohemije, farmaceute, zdravstvene radnike. Obuhvata kompletnu zaštitu profesionalne odgovornost ljekara i lica koja obavljaju druga medicinska i srodna zanimanja, osiguranje finansijskog gubitka kao i pravnu zaštitu u krivičnom i prekršajnom postupku. Osiguranje pokriva materijalne i nematerijalne štete počinjene trećim licima prilikom obavljanja ljekarske djelatnosti, kao i pokriće za troškove pravnog savjetovanja, advokata i vještačenja u disciplinskom, prekršajnom ili krivičnom postupku.

“Imajući u vidu složenost i zahtjevnost ljekarskog poziva i činjenicu da se neminovno povećava svijest o odgovornosti, prepoznali smo potrebu zaposlenih u medicinskim i srodnim djelatnostima za sveobuhvatnom zaštitom. Ovim osiguravajućim programom omogućavamo kompletnu zaštitu medicinske profesije i obezbjeđujemo sredstva potrebna za najbolju pravnu zaštitu i naknadu štete kako bi se zaposleni u medicinskoj profesiji maksimalno rasteretili brige i obavljali svoj posao na najbolji način. Ovakav program je iznimno značajan za medicinsku struku i tržište osiguranja“, istakla je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

Lider u inovacijama

Sa pozicije lidera u inovacijama na tržištu osiguranja, kako po pitanju novih proizvoda tako i po pitanju novih servisa i usluga koje kontinuirano unapređuju segment osiguranja, UNIQA iz godine u godinu postavlja trendove, pokazujući kako osiguranje budućnosti izgleda već danas. Uvođenjem programa „Sigurne profesije“ UNIQA dodatno potvrđuje status lidera u inovacijama na tržištu osiguranja i svoje opredjeljenje za stvaranje visoko kvalitetnih i inovativnih proizvoda uz pružanje pravovremene i kvalitetne usluge.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here