Mišurić-Ramljak: U Kiseljaku je investitor na prvom mjestu

Načelnik je mišljenja da je gospodarstvo jako važan segment života svake sredine, što po njegovim riječima otvara mogućnost za neke druge razvojne aktivnosti

57
Kiseljak

Kiseljak je primjer kako je i u teškim ekonomskim razdobljima moguće ostvariti ekonomski napredak i ova općina, u kojoj više od 3.000 zaposlenih djeluje u realnom sektoru, a broj zaposlenih iz dana u dan raste, predstavlja gospodarsku žilu kucavicu središnjeg dijela Bosne, kazao je načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak.

Važan segment

Načelnik je mišljenja da je gospodarstvo jako važan segment života svake sredine, što po njegovim riječima otvara mogućnost za neke druge razvojne aktivnosti, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Posebno ističe svoj ponos na kompanije poput Sarajevskog kiseljaka, zatim četiri kompanije specijalizirane za poslove niskogradnje koje su, kako tvrdi, najjače u državi. Kiseljak se po njegovim riječima može pohvaliti i gospodarstvenicima iz tekstilnog i drvoprerađivačkog sektora koji su orijentirani prema izvozu, a i prirodnim resursima poput kamenoloma.

Mišurić-Ramljak ističe kako je prednost Kiseljaka što ima jako šaroliku gospodarsku strukturu, tako da nisu vezani samo za jedan segment gospodarstva. Dodaje kako Općina na različite načine nastoji pripomoći gospodarstvenicima jer će se sve na neki način vratiti lokalnoj zajednici.

“Tendencija općine je i uslužna djelatnost. Mi smo bili prepoznatljivi kao turističko odredište, vezano za banjski turizam i na tom polju intenzivno radimo kako bi doveli investitore i kako bi ponovno oživjeli taj segment gospodarstva. Nismo orijentirani samo na jednu gospodarsku granu već je to disperzirano i prostorno, a i u smislu djelatnosti”, kazao je načelnik.

U saopćenju se navodi kako je trenutno najvažnija infrastrukturna investicija izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak.

“Općina kontinuirano ulaže u mlade ljude, bilo školarce, studente ili roditelje. Ulaganja su vidljiva i u sportsku infrastrukturu dok se stalno grade i nova dječja igrališta te parkovi”, kazao je Mišurić-Ramljak.

Poduzetnička zona “Dugo Polje”, koja se prostire na 30 hektara u stopostotnom vlasništvu Općine prva je službena gospodarska zona u općini Kiseljak, ali i jedna od najperspektivnijih u BiH. Dosad je samo u infrastrukturu Zone uloženo oko dva miliona maraka što vlastitih što sredstava s viših razina vlasti, međutim ulaganja su urodila plodom jer je prvi red zone rasprodan, navodi se u priopćenju.

Osim zaokružene infrastrukture, od one cestovne, odvodnje  vode, napajanja električnom energijom, od samog početka stvaranja Zone, općinska administracija, uključujući i Općinsko vijeće, obvezala se maksimalno učinkovito završavati proceduru prodaje zemljišta i to im zasad ide od ruke, navodi načelnik te dodaje kako je ponajveća prednost Zone i njen strateški položaj.

Usmjeravanje resursa

“Poduzetničkom zonom smo na jednom mjestu stvorili preduvjete za njihova poslovanja, odnosno središte gospodarskog djelovanja izmjestili izvan središta grada, usmjerili naše resurse i aktivnosti glede razvoja velikog poduzetništva na jednom mjestu te ovime općinu Kiseljak usmjerili maksimalno na razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta”, kazao je načelnik.

Dodao je kako potencijalnim investitorima, osim svih infrastrukturnih uvjeta, nude i individualni pristup poslovanju odnosno maksimalnu podršku glede cijelog administrativnog procesa.

“Cijene u radnoj zoni jako su pristupačne, a do sada je oko 25 posto prostora prodano. U sljedeću godinu dana očekuje se značajnije investiranje u radnu zonu Dugo polje, a to podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Mišurić-Ramljak, stoji u saopćenju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here