Vodeća imena finansijskog sektora ponovo u Sarajevu na FinConf konferenciji

I ovaj put Centralna banka Bosne i Hercegovine će ugostiti FinConf konferenciju, koja će se održati 23. aprila 2020. godine u Sarajevu sa početkom u 9 sati.

116
FinConf

Najprestižniji događaj u Jugoistočnoj Evropi posvećen inovacijama i trendovima u finansijskom sektoru, FinConf konferencija, će po peti put okupiti najveća imena finansijskog sektora iz zemlje i svijeta.

I ovaj put Centralna banka Bosne i Hercegovine će ugostiti FinConf konferenciju, koja će se održati 23. aprila 2020. godine u Sarajevu sa početkom u 9 sati.

Zanimljiv sadržaj

Goste konferencije očekuje zanimljiv i sadržajan cjelodnevni program, uključujući panel diskusije i inspirativne keynote prezentacije.

FinConf 2020 je najznačajniji događaj za finansijski sektor i ujedno jedinstvena prilika da se inspirišete i informišete o najnovijim trendovima, inovacijama i naprednim tehnologijama koje transformišu finansijsku industriju danas.

Panel „Country Focus – Turkey“ će okupiti najveće stručnjake i institucije turskog finansijskog sektora, a neka od imena koja očekujemo u Sarajevu su: Mehmet Ali Akben – predsjednik turske Agencije za nadzor i regulacije bankarskog sektora (BDDK), dr. Emrah Sener – zamjenik guvernera Centralne banke Turske, Ali Fuat Taşkesenlioğlu – predsjednik Odbora za tržište kapitala Turske, Önder Yılmaz – savjetnik predsjednika turske Agencije za nadzor i regulacije bankarskog sektora i šef Odjela za nadzor, kao i predstavnici Ziraat banke iz Turske i BiH.

Iz zemlje i regiona konferenciji će se pridružiti izvršni direktori vodećih finansijskih institucija, banaka,  fintech kompanija uključujući regulatorne agencije, finansijske analitičare, konsultantske kuće, investicijske savjetnike i ekonomiste.

Aktuelne teme

Osim „Contry Focus“ panela, na konferenciji će se razgovarati i o još dvije, za region aktuelne teme: „Capital Markets“ i „Digital Transformation“.

Među brojnim panelistima i govornicima koji će uveličati ovaj događaj su i: Prof. Ivana Bajakić – Jean Monnet Professor, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Blaž Brodnjak – CEO, NLB banka; Filip Šaravanja – FinTech koordinator, Inovacijski hub HANFA-e (Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga); Ivana Gažić – predsjednica Uprave Zagrebačke berze; Pablo Portugal – izvršni direktor, Udruženje za finansijska tržišta u Evropi; Marko Škreb – tehnički direktor USAID FINRA (Financial Sector Reform Activity); Nevena Jevremović – predsjednica Udruženja ARBITRI, Ademir Osmanović – direktor Raiffeisen INVEST; Mahmuta Maša Aganović – direktor, Infinity Capital Advisors i mnogi drugi.

Rezervacije su zvanično otvorene a broj mjesta je ograničen. Rezervaciju možete izvršiti upitom na web-stranici ili putem email-a: info@finconf.com

Više informacija o temama i predavačima možete pratiti na finconf.com kao i putem društvenih mreža: LinkedIn, Facebook i Twitter.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here