Halal certifikat dobilo pet novih kompanija

Novi proizvodi će dodatno obogatiti ponudu halal certificiranih proizvoda na tržištu.

357
halal

U mjesecu decembru 2019. godine uspješnu implementaciju zahtjeva Halal standarda okončale su kompanije Mak Gastro doo Visoko, Fah-Kožar doo Visoko, Opća zadruga Vlašić Produkt Travnik,  Sintofarm Adriatica doo Orašje i pogon kompanije Don Don doo u Kragujevcu.

Proizvodnja mesa

Mak Gastro doo Visoko se bavi proizvodnjom doner kebaba od junećeg i pilećeg mesa za ugostiteljske objekte koji su halal certificirani. Kompanija Fah-Kožar doo Visoko se bavi otkupom, obradom i preradom kože. Halal certificiranjem obuhvaćeni su svi pogoni za preradu kože kao  i proizvodi od kože.

Sintofarm Adriatica doo Orašje se bavi proizvodnjom aditiva za stočnu hranu i gotovih premiksa za stočnu hranu za sve vrste životinja. Sistemom halal certificiranja obuhvaćeno je 60 proizvoda kompanije. Opća zadruga Vlašić Produkt iz Travnika na tržište plasira nekoliko vrsta sokova i prerađevina od voća i divljih plodova.

Bogatija ponuda

Kompanija Don Don doo iz Beograda pogon za proizvodnju pekarskih proizvoda u Kragujevcu prilagodila je zahtjevima Halal standarda. Kompanija će na tržište plasirati 12 halal proizvoda.

Certificiranje navedenih kompanija posebno je značajno zato što se radi o proizvodnom asortimanu koji nije bio adekvatno zastupljen na tržištu. Novi proizvodi će dodatno obogatiti ponudu halal certificiranih proizvoda na tržištu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here