Beč kao kongresni centar – Meeting Destination Vienna

Grad nudi svestranu konferencijsku infrastrukturu – od modernih kongresnih centara do baroknih palača, dobar javni saobraćaj i visoku sigurnost

150
Beč

Bečka strategija za turizam do 2025. godine obuhvata jačanje Beča kao kongresne destinacije. Prva faza u implementaciji ovog strateškog poduhvata je predstavljanje novog bečkog brenda “Meeting Destination Vienna”, iza kojeg stoji bečka turistička zajednica “WienTourismus” sa svojom infrastrukturom.

Učesnici konferencija

Kongresna industrija jedan je od vodećih segmenata turizma u Beču. Prema istraživanjima, učesnici konferencija u austrijskoj prijestolnici potroše oko 540 eura dnevno, što je duplo više od potrošnje prosječnog turiste. Samo u 2018. godini u ovom gradu je organizovano 4.685 kongresa i sastanaka, iz čega je proizašlo 1,9 miliona noćenja u vrijednosti višoj  od jedne milijarde eura.

Grad nudi svestranu konferencijsku infrastrukturu – od modernih kongresnih centara do baroknih palača, dobar javni saobraćaj i visoku sigurnost. Uz to je simbol najbolje kvalitete života u svijetu, simbol gostoprimstva te raznolike kulturne i gastronomske ponude.

Univerzitetski grad

Kao najveći univerzitetski grad njemačkog govornog područja, Beč je ujedno i evropski centar znanja, tehnologije i razvoja. Brend “Meeting Destination Vienna” će doprinijeti vidljivosti bečkih predispozicija i do 2025. godine bi trebao ovaj grad strateški pozicionirati u sami vrh kongresnih destinacija, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here