UPRAVU ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE POSJETILA DELEGACIJA CARINSKE ADMINISTRACIJE JUŽNE KOREJE

Cilj posjete bila je analiza i procjena stanja u Upravi te da se shodno tome predloži optimalni model modernizacije

80
UIO

Upravu za indirektno oporezivanje posjetila je delegacija Carinske uprave Koreje u cilju provođenja studije izvodljivosti Konsultantskog projekta modernizacije carinske uprave. Delagacija Koreje posjetila je i carinske ispostave Aerodrom Banja Luka,  Gradiška i  Banja Luka, gdje su se na licu mjesta upoznali sa poslovnim procesima u Upravi za indirektno oporezivanje, kao i sa IT carinskim sistemom.

Cilj posjete bila je analiza i procjena stanja u Upravi te da se shodno tome predloži optimalni model modernizacije. Ovim projektom UIO će dobiti korisne savjete kako unaprijediti i modernizirati svoje poslovne procese, i pružit će se mogućnost Upravi da postane korisnik i drugih projekata koje podržava Carinska uprava Koreje. Početak implementacije projekta predviđen je za 2021. godinu. Ova posjeta omogućila je delegaciji Carinske uprave Koreje bolji uvid u potrebe na samom terenu kao i mogućnosti za unaprjeđenje i modernizaciju UIO. Članove delegacije Carinske uprave Koreje činili su gosp. Ryu Seungh Ha, zamjenik direktora Regionalnog carinskog ureda Incheon – šef delegacije, gosp. Kim Won Mo, pomoćnik direktora KSC, gđa Kim She Yeon, carinski službenik Regionalnog carinskog ureda Incheon i gosp. Kim Chun Il – stručnjak iz oblasti IT i komunikacija.

Inicijativa za provođenjem ovog projekta rezultat je radne posjete dr Mire Džakule, direktora UIO, Carinskoj upravi Koreje. Na završnom sastanku predstavljene su buduće aktivnosti i naredni koraci koji trebaju biti preduzeti kako bi se osigurala uspješnost projekta modernizacije UIO.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here