‘Šankanje’ otvara turističku sezonu na Vlašiću

Početak sezona kao i ranijih godina bit će u znaku muzičkog festivala "Šankanje" u okviru kojega se očekuje gostovanje popularnih izvođača iz regije.

84

Otvaranje zimske turističke sezone u Srednjobosanskom kantonu bit će upriličeno na Vlašiću od 20. do 22. decembra.

Početak sezona kao i ranijih godina bit će u znaku muzičkog festivala “Šankanje” u okviru kojega se očekuje gostovanje popularnih izvođača iz regije.

Užurbane pripreme

“Užurbano se pripremo za novu zimsku sezonu, počevši od njenog otvaranja, do pripreme skijaških staza. Uz “Šankanje” planirana je i dodjela priznanja za doprinos turizmu u SBŽ-u, koja će biti uručena hotelijerima, investitorima i predstavnicima medija”, kazao je Feni direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

Prema Matoševićevim riječima, termin otvaranja skijaških staza na Vlašiću ovisit će o vremenskim uvjetima, a najavljeno je da će cijena ski passova ostati iste kao i protekle skijaške sezone.

Najavljene posjete

Matošević je istaknuo da je zadovoljan informacijama o najavljenim posjetama, naglasivši da očekuje popunjene smještajne kapacitete na Vlašiću.

Otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju Turistička zajednica SBK i Turistička agencija “Solazur & Buenavista”, a Vlada SBK je iz budžetskog budžeta izdvojila 15.000 maraka za podršku toj manifestaciji.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here