Deceuninck – vodeći high-tech koncern dokazao da gospodarstvo i zaštita okoliša idu ruku pod ruku

Poduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsku industriju koji se može iznova reciklirati i upotrebljavati

235
Deceuninck

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje više od 4000 kupaca diljem svijeta stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Deceuninck smanjuje ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili su cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajnirani na način da budu 100 posto reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 posto energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe stoga ih treba upotrebljavati što učinkovitije. Rad s pretežno rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom te je zato ne samo ekonomičniji, nego i ekološki prihvatljiviji. Deceuninckova reciklažna postrojenja najbolji su primjer ove vrste kružnog gospodarstva.

Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO2 za dva kg. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od dva milijuna prozora.

Nova generacija PVC prozora    

Energija je skup proizvod. Stoga je poželjno da prozori pridonose uštedi energije. Poznato je da u hladnim godišnjim dobima dolazi do hladnog strujanja zraka u neposrednoj blizini prozora. Iz tog se razloga pojačava grijanje više nego što je potrebno. Bitno je u svom domu imati sustav prozora koji pruža vrhunsku toplinsku izolaciju, ali istovremeno i dašak elegancije koja će oplemeniti prostor.

Sve to čini prozorski sustav PVC profila Elegante koji impresionira svojim tehničkim karakteristikama u svakom smislu. Sustav Elegante pokazuje vrhunske vrijednosti izolacije – kako toplinske tako i zvučne.

Ove godine je Deceuninckova najnovija platforma prozorskog profila okrunjena dvjema važnim nagradama za dizajn. Elegante se, osim izvrsnim karakteristikama i održivošću, odlikuje svojim izgledom. Stoga mu je dodijeljena nagrada „German Design Award 2019“ u kategoriji „Special Mention“, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Sustav Elegante također je dobio nagradu „Red Dot Design Award“ kao pobjednik u kategoriji „Dizajn proizvoda“ što je još jedno priznanje za visoku kvalitetu dizajna. Elegante garantira eleganciju i stil u cijelom domu.

Detaljnije o profilu Elegante saznajte na www.elegante.deceuninck.com/ba .

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na području Bosne i Hercegovine, pa tako Deceuninck u BiH aktivno surađuje s više od 120 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Poduzeće je osnovano 1937. godine sa sjedištem u Belgiji.

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here