Predstavljen je električni SUV Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E će imati doseg i do 600 km s jednim punjenjem prema WLTP standardu, ako je opremljen snažnijom baterijom od 98,8 kWh

89
Ford

Nakon što je Ford Puma postala SUV, sad je Ford predstavio i električni SUV s Mustangovim imenom s dosegom i do 600 km sa ugrađenom snažnijom baterijom.

Ford se u posljednje vrijeme orijentirao na gotovo isključivo SUV modele, a nakon što se ime Puma s malog sportskog coupea našlo na kompaktnom SUV modelu, sad je otišao korak dalje pa je predstavio i Mustanga u SUV izvedbi.

Na sreću, to ne znači i gašenje klasičnog coupea, već je riječ o širenju ponude i iskorištavanju poznatog imena, pa je tako puno ime novog električnog SUV-a Ford Mustang Mach-E.

Mustang Mach-E će imati doseg i do 600 km s jednim punjenjem prema WLTP standardu, ako je opremljen snažnijom baterijom od 98,8 kWh, a za punjenje 80 posto kapaciteta baterije je dovoljno svega 38 minuta, ali vam je za to potreban brzi punjač. Klasična baterija će imati kapacitet od 75,7 kWh.

Osim toga, bit će dostupan s pogonom na zadnje ili sve točkove, ali i u različitim izvedbama snage od 337 KS, pa sve do modela Mustang Mach-E GT koji će s 465 KS i 830 Nm okretnog momenta do stotke ubrzavati za manje od pet sekundi.

Mustang Mach-E nudi dva prtljažnika, klasični straga koji ima obujam od 402 litre, te dodatni od 100 litara koji je smješten ispod prednje haube, a prednji je opremljen i odvodom pa je u njega moguće staviti mokre stvari jer će voda jednostavno oteći.

U unutrašnjosti se nalaze dva zaslona, jedan predstavlja digitalnu instrument ploču, dok je gotovo čitava središnja konzola glavni multimedijalni zaslon veličine 15,5-inča, putem kojeg se podešava sva multimedija i postavke vozila, a nažalost na njemu se podešava i rad klimatizacije.

Novi Ford Mustang Mach-E na evropsko tržište dolazi krajem sljedeće godine, no cijene još nisu poznate, a za informaciju, cijene u SAD kreću od oko 44.000 USD.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here