Merlot reserve 2011. vino Milas trijumfiralo u Trogiru

Vinari su se natjecali u kategorijama buteljiranih, otvorenih vina, ali i rakija i jakih alkoholnih pića.

126
Milas

Na 29. međunarodnom susretu vinograda i vinara pod nazivom Sabatina 2019. održanom u Trogiru od 7. do 10. 11., u organizaciji Zadružnoga saveza Dalmacije (ZSD) sudjelovali su između ostalih i hercegovački proizvođači vina zajedno s Federalnim agromediteranskim zavodom iz Mostara koji je ujedno naučno-stručni suorganizator navedene manifestacije.

Vinari su se natjecali u kategorijama buteljiranih, otvorenih vina, ali i rakija i jakih alkoholnih pića.

Pravi put

Dodjeljivane su nagrade za šampione bijelih i crvenih buteljiranih vina. Ove godine je šampion crnih suhih i polusuhih vina Merlot reserve 2011.-Vino Milas, iz Humca kod Ljubuškog, vinara Zdenka Milasa.

Također, dodjeljivane su zlatne, srebrne i bronzane medalje i diplome za kvalitet kao i diplome za učešće na Sabatini 2019.

“Veliki broj osvojenih nagrada na Sabatini 2019. je dokaz da je kvaliteta naših vina na zaista vrhunskoj EU razini i da imamo vina koja mogu ravnopravno stajati uz bok renomiranim markama iz EU. Dobivene nagrade su samo dokaz našim vinarima da se nalaze na pravom putu i ujedno novi poticaj za budućnost našega vinarstva”, izjavio je direktor Federalnog agromediteranskog zavoda prof.dr.sc. Marko Ivanković.

Svi nagrađeni bh. vinari partneri su Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru, te su, kako navodi direktor Ivanković, dobivene nagrade dodijeljene domaćim vinarima ujedno priznanje i Zavodu.

Svaki hektar

“Zajedno već dugo godina se borimo za svaki novi hektar vinograda u Bosni i Hercegovine, a dobivene nagrade su potpora na zacrtanom putu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva. Dakle, ostajemo i dalje zajedno na promociji naših vina i širenju ove kulture u Bosni Hercegovini”, izjavio je direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marko Ivanković.

Sabatina okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva.

Osim privrednih subjekata iz Hrvatske, interes su pokazali i oni iz: Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, priopćili su organizatori.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here