Jesenji sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Udruženje nastoji tim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promoviraju.

83
Sajam

Treći jesenji i ujedno posljednji ovogodišnji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ bit će održan na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu od 11. do 14. novembra.

Domaća privreda

Iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ saopćeno je da je cilj održavanja sajma afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, na čemu Udruženje radi više od 10 godina.

Najavljeno je da će na sajmu učestvovati četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika.

Udruženje nastoji tim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promoviraju.

Proširenje djelatnosti

Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju s domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina – saopćeno je iz Udruženja“Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here