U Gradačcu obilazak izvoznika voća u Rusiju

Tom prilikom bit će izvršen obilazak skladišta i mjesta za pakovanje voća, kao i obilazak jednog od kooperanta na mjestu proizvodnje.

62
Voće

Uprava za zaštitu zdravlja bilja Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva organizuje posjetu proizvođaču voća “Teamu Agro” d.o.o. Gradačac, jednom od najvećih izvoznika voća iz Federacije BiH na tržište Ruske Federacije.

Procjena prinosa

Cilj posjete je preliminarna procjena ovogodišnjeg prinosa voća, kao i kontrola ispunjavanja obaveza proizvođača koji izvoze u Rusku Federaciju u skladu sa “Protokolom za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Rusije prilikom međusobnih isporuka proizvoda visokog fitosanitarnog rizika”.

Obilazak skladišta

Tom prilikom bit će izvršen obilazak skladišta i mjesta za pakovanje voća, kao i obilazak jednog od kooperanta na mjestu proizvodnje.

Osim delegacije Uprave i Ministarstva, u posjetu su pozvani i predstavnici Ambasade Ruske Federacije.

Također, potvrđen je dolazak i predstavnika Federalne uprave za inspekcijske poslove i Inspektorata Vlade Brčko distrikta BiH, najavljeno je iz Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here