Udruženje poslovnih žena u BiH nagradu „Snaga izvrsnosti“ promoviralo u Goraždu

Susreti simboličnog naziva „Kafa u pet do pet“ organizirani u različitim gradovima BiH, namjenjeni su uspostavljanju mreže žena

153
Žene

Udruženje poslovnih žena u BiH u Goraždu je organiziralo druženje sa ženama iz ovog grada s ciljem promocije nagrade „Snaga izvrsnosti“ koju dodjeljuje ovo udruženje.

Susreti simboličnog naziva „Kafa u pet do pet“ organizirani u različitim gradovima BiH, namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u raznim oblastima.

Različiti sektori

„Cilj je da motivišemo te žene da izađu iz sjene, da ih promoviramo i razgovaramo s njima kako bi zajedno s onima koje žive recimo u Goraždu prepoznali  koje su to žene koje su izvrsne ovdje i koje čine snagu ovog grada“, pojasnila je koordinatorica projekta „Snaga izvrsnosti“ Dragana Grbić – Hasibović.

Dodala je da je upravo s tim ciljem ustanovljena nagrada „Snaga izvrsnosti“ koju Udruženje poslovnih žena u BiH dodjeljuje zajedno s magazinom Gracija.

„Želimo da se prepoznaju žene u različitim sektorima koje djeluju u lokalnim zajednicama, koje su sjajne i čine pokretačku snagu tih sredina. Međutim njihove priče ostaju neispričane ili ostaju na lokalnom nivou. Mi želimo kroz ovu nagradu da dođemo do tih priča, izvučemo ih na površinu i zajedno ispričamo. Do 15. oktobra je moguće nominirati žene za ovu nagradu u raznim oblastima, potom slijedi online glasanje i glasanje žirija i dodjelujemo je 19. novembra u Sarajevu na Međunarodni dan poduzetništva kada će biti izabrano sedam dobitnica nagrade „Snaga izvrsnosti“ za 2019. godinu“,  istakla je Grbić-Hasibović.

Kvalitetne kandidatkinje

Naglašeno je da je  nominovano više od 200 žena iz svih krajeva BiH, a nominacije su moguće u oblastima poduzetništvo, nauka i obrazovanje, društveni angažman, mediji i kultura, sport, opstanak i poljoprivreda.

„Nominacija će biti i iz BPK. Mislimo da ćemo predstaviti kvalitetne kandidatkinje jer ovaj grad i naše žene to zaslužuju. Ističu se u raznim kategorijama, ne favorizujemo nikoga ali ćemo glasti pojedinačno za svaku. Ovo je prilika da istaknemo naše žene, njihovu snagu i rezultate koje postižu. Još nije kasno da se nominuju žene koje imaju šta predstaviti“, kazala je predsjednica UO Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here