Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Novo Sarajevo

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka

62
BBI

Javni poziv za subvencioniranu liniju Bosna Bank International i Općine Novo Sarajevo objavljen je 7. 10. 2019. godine u dnevnim novinama i na web-stranicama BBI banke i Općine. Radi se o Liniji koja će privrednicima sa područja Novog Sarajeva, uz subvenciju Općine, omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije BBI je osigurala sredstva u iznosu od četiri miliona KM.

Broj zaposlenih

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka, odnosno dobiti na način kako je propisano Odlukom o kriterijima za korištenje sredstava u saradnji sa bankama – finansijska linija za podsticaj zapošljavanju privrednim subjektima za 2019. godinu („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj 11/19) koji: imaju sjedište ili poslovnicu na području Općine Novo Sarajevo i koji su 100% vlasništvo državljana Bosne i Hercegovine, imaju sjedište ili poslovnicu na području općina Kantona Sarajevo i koji su 100% vlasništvo državljana BiH, uz uslov zapošljavanja novog/novih radnika koji ima/imaju prijavljeno mjesto prebivališta na području Općine Novo Sarajevo od najmanje godinu dana prije zapošljavanja (dugoročna finansiranja), posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta, prema podacima iz CRK-a, imaju tekuću klasifikaciju S1 prema International Financial Reporting Standards (IFRS)1.

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima u održavanju broja zaposlenih i novom zapošljavanju u cilju rasta ukupnih privrednih aktivnosti.

Precizne upute

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom „Zahtjev za finansiranje iz linije Općina Novo Sarajevo“ lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijanovosarajevo@bbi.ba.

Dodatne informacije mogu se dobiti i u BBI poslovnici Novo Sarajevo, te pozivom na 033/275-137, 275-507, 275-289 i 257-702. Proces odobrenja primljenih zahtjeva traje do 31.12.2019. g.

Javni poziv svi zainteresovani mogu preuzeti na web stranici BBI banke.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here