Završen najbolji golf turnir u regiji: Gudelj prvi, Šaran četvrti

Iznenađenje ovog turnira bila je igra našeg jedinog profesionalnog golfera i učitelja golfa Dejana Šarana koji je osvojio četvrto mjesto

302
Golf

Profesionalna Golf Asocijacija BH PGA, prema izjavama učesnika, uspješno je organizovala tradicionalni Pro Am golf turnir. Deveti po redu Pro Am golf turnir do sada je najuspješniji, kako po kvalitetu igrača, tako i po organizaciji. Izuzetno uređen golf teren u Sarajevu omogućio je sjajne rezultate učesnicima ovog spektakularnog turnira.

Sjajni rezultati

Pobjedio je mladi Branimir Gudelj, profesionalni golfer iz Osjeka. Gudelj, koji je kao amater nastupao za reprezentaciju Srbije i bilježio sjajne rezultate u amaterskom golfu, u Sarajevu je oborio rekord terena i rekord turnira, te  ubjedljivo slavio pobjedu među profesionalnim igračima.

Drugo mjesto podijelili su Hakan Yamac iz Turske i Sebastijan Ajster iz Slovenije. Iznenađenje ovog turnira bila je igra našeg jedinog profesionalnog golfera i učitelja golfa Dejana Šarana koji je osvojio četvrto mjesto, zaostavši za drugoplasiranima samo za dva udarca.

Razlika u godinama između Branimira Gudelja i Dejana Šarana je 30 godina, što pokazuje da je golf igra za čitav život i da se možete takmičiti na vrhunskom nivou bez obzira na godine.

Iza Dejana su ostala velika imena golfa iz Srbije, Hrvatske, Turske, Slovenije, što je značajan rezultat za Bosnu i Hercegovinu, jednu ne baš tako razvijenu golf naciju.

Amaterski igrači

Kod amaterskih igrača najbolji je bio Tihomir Parlov, član golf kluba iz Posušja, koji igra sjajnu sezonu ove godine. On je postao je amaterski prvak BiH, te zajedno sa svojim klubom  je pobjedio u klupskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Turnir je otvorio i zatvorio predsjedavajući gradskog vijeća Sarajeva dr. Igor Gavrić koji se u prekrasnom ambijentu Golf restorana u Sarajevu zahvalio svim učesnicima na dolasku u naš grad, a naročito profesionalnim igračima.

Iz BH PGA se zahvaljuju svim sponzorima, prijateljima ovog turnira s molbom da i sljedeće godine podrže jubilarni X Pro Am golf turnir.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here