Okupljaju se golferi u Sarajevu

Organizator 9. Sarajevskog ProAm turnira je BH PGA udruženje profesionalnih igrača i trenera golfa

73
ProAm

U Sarajevo već u utorak dolaze prvi golferi učesnici 9. Sarajevskog Pro-Am turnira koji počinje u petak 27. 9. 2019. godine. Naravno, radi se o profesionalnim igračima koji će da se adaptiraju na klimu u Sarajevu ali i da “osjete” sarajevski golf teren. Prvi nam dolaze Turski golferi iz sunčanog Beleka, a odmah iza njih dolaze i profesionalni golferi iz Italije, Slovenije,Hrvatske i Slovenije
U četvrtak je zvanična trening runda i otvorenje ovog značajnog golf turnira.

Najbolji u regiji

Pro-am golf turniri su jako popularni u svijetu golfa. Na turniru zajedno igraju profesionalni igrači (Pro) i amaterski igrači (Am). Ekipe sačinjavaju jedan profesionalni igrač i tri amaterska golfera. Sarajevski Pro -Am turnir je jedan od najboljih golf turnira u regiji. Zbog ograničenih kapaciteta golf igrališta u Sarajevu, kvalitetne organizacije i gostoprimstva Grada Sarajeva turnir je popunjen već početkom godine što pokazuje da za ovaj turnir vlada veliko interesovanje golfera u regionu. Organizator 9. Sarajevskog ProAm turnira je BH PGA udruženje profesionalnih igrača i trenera golfa.

I gledaoci moraju znati i imati golferski kodeks ponašanja

Svako može doći na Sarajevski golf teren i gledati najbolje profesionalne golfere, ali i amaterske golfere iz Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ulaz je besplatan, ali gledaoci moraju da znaju da je na golf terenima najvažnija sigurnost, odnosno bezbjednost, kako učesnika, tako i gledalaca. Svi gledaoci moraju biti na mjestima predviđenim za gledaoce ali i da znaju kako da se ponašaju na golf terenu. Jedna od važnijih stvari je odnos prema terenu i igračima – sudionicima turnira.
Od mnoštva pravila ponašanja na golf terenu koja su uglavnom bazirana na poštovanju igre i igrača, najzanimljivije je da je zabranjena upotreba mobitela  kao i da su farmerice zabranjene na golf terenu.

U trenutku dok golfer izvodi udarac mora da bude tišina i da nema kretnje u blizini, a u suštini nitko i ne galami na golf terenu. Na golf terenu nema sudija, jer igrači – učesnici su sudije. Golf je igra poštenja i poštovanja ali i solidarnosti, stoji u saopćenju BH PGA organizatora 9. Sarajevskog Pro Am golf turnira koji starta u petak od 8 sati. Turnir se igra dva dana i zbrajaju se rezultati oba dana.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here