IV INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA – NAJNOVIJI TRENDOVI U MENADŽMENTU

Uspješno završen IX Interkatedarski skup katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo Jugoistočne Evrope

77

IX Interkatedraski skup u Sarajevu (MANIKS 2019) je završen danas prezentacijom efekata prethodnih skupova Katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo Jugoistočne Evrope i prijedlozima za dalja zajednička djelovanja u polju naučnoistraživačkih aktivnosti.

Program MANIKS-a 2019 fokusirao se nanajnovije pravce u menadžmentu u kontekstu razvoja novih tehnologija i ulozi akademske zajednice u artikuliranju savremenih nastavnih planova i programa. Predstavnici akademske i poslovne zajednice cijele regije složili su se u mišljenju da IV industrijska revolucija promovira potpuno novu paradigmu menadžmenta koja nema puno dodirnih tačaka sa prijašnjim. „Novi menadžment baziran je na tehnološkoj pod vještačkoj inteligenciji koja promovira potpuno nove koncepte koji još uvijek nisu artikulirani“ izjavio je prof. dr. Aziz Šunje.

Dr. Aziz Šunje je dodao: „Fakulteti moraju ostati oaza gdje se studenti mogu usmjeriti i informirati od strane nastavnika. Predavač treba biti mentor koji će pomagati studentima da se profiliraju i implementiraju svoje ciljeve. Glavno pitanje je koliko zaista želje profesori imaju da se prilagode i promjene dosadašnje pristupe.“ Doktor Šunje smatra da je jedan od zadataka akademske zajednice da artikulira pravce djelovanja, te je istakao da se znanja razlikuju što predstavlja veliki izazov koji će zasigurno pokrenuti radikalne promjene nastavnih planova i programa.

Domaćin X Interkatedarskog skupa Katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo će biti održan 2020. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Posebno se zahvaljujemo sponzorima koji su odlučili podržati i ispratiti ovako značajan događaj. Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina kao dijamantni sponzor, ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING d.o.o. kao platium sponzor, HIFA – OIL TEŠANJ zlatni sponzor i MS&WOOD srebreni sponzor. Prijatelji su: VISIT SARAJEVO – Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska vijećnica Sarajevo. Medijski pokrovitelji su: Radio Sarajevo i Business-Magazine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here