Američka trgovačka komora u BiH partner ovogodišnje regionalne konferencije iz oblasti etike i usklađenosti po nazivom „Western Balkans Regional Compliance & Ethics Conference“

U pitanju je jednodnevna konferencija koja je prilagođena potrebama i izazovima sa kojima se susreću službenici za usklađenost (eng. Compliance Officer)

147
AmCham

AmCham BiH kao udruženje posvećeno razvoju međunarodnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, promoviše uspostavljanje i poštivanje visokih standarda poslovanja i principa etike i usklađenosti, kao jedan od svojih najznačajnijih ciljeva. Usvajajući sopstveni kodeks poslovnih praksi, AmCham BiH održavanjem događaja koji podstiču etiku i usaglašenost, podstiče članstvo na uspostavu i poštivanje vlastitih kompanijskih poslovnih kodeksa.

Nova znanja

S tim u vezi AmCham BiH partner je ovogodišnje konferencije iz oblasti etike i usklađenosti pod nazivom „Western Balkans Regional Compliance & Ethics Conference“ koju organizuje Udruženje za korporativnu usklađenost i etiku (Society of Corporate Compliance and Ethics (SCCE)) koja će se održati u ponedjeljak 30. 9. 2019 u Sarajevu, u Hotelu Bristol.

U pitanju je jednodnevna konferencija koja je prilagođena potrebama i izazovima sa kojima se susreću službenici za usklađenost (eng. Compliance Officer) u regionu, nudeći jedinstvenu šansu za sticanje novih znanja, umrežavanje i sticanje bodova za kontinuiranu edukacije (CEU).  Govornici na konferenciji su:

– Ivan Pranjic, Službenik za praćenje usklađenosti, Raiffeisen Banka BiH

– Milena Žižić, Menadžer za usklađenost, Lovćen osiguranje, član Triglav Grupe

Loris Gutić, Član Odbora direktora i Menadžer za korporativnu sigurnost, Transparency International u Bosni i Hercegovini

– Zlatan Omerspahić, Menadžer za zaštitu podataka i usklađenost, NSoft

– Silvija Vig, Direktor CODUPO

– Martina Hrvolova, Prograsmki službenik za Evropu, Center for International Private Enterprise 

Uloga partnera

Vizija AmCham BiH je stvarati među članovima odnos kojeg karakteriziraju kultura i vrijednost: povjerenje, integritet, savjesnost i poštenje, a u kojem bi se zadovoljavali zajednički poslovni i društveni interesi.

U ulozi partnera pomenute regionalne konferencije iz oblasti etike i usklađenosti AmCham BiH će pružiti učesnicima, službenicima za usklađenost, mogućnost za interakciju sa kolegama, razmjenu informacija o uspjesima i izazovima u ovoj oblasti, kao i da se kroz edukativne sadržaje doprinese jačanju ove profesije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here