Javni poziv za dodjelu sredstava u okviru ‘USAID/Sweden FARMA II’ projekta

Ukupno raspoloživi grant fond za ovaj poziv je oko 1,2 miliona dolara, a USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke

198
Grant poljoprivreda

Zajednički projekt USAID-a i Vlade Švedske “Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II” (FARMA II) raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će podržati ulaganja u inovacije u poljoprivredu, jačanje uloge žena, mladih i marginaliziranih grupa te novoosnovanih preduzeća, kao i aktivnosti promocije poljoprivrednih proizvoda, s ciljem povećanja prodaje i osiguranja pristupa tržištu.

Raspoloživi fond

Ukupno raspoloživi grant fond za ovaj poziv je oko 1,2 miliona dolara, a USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i upute za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Informativni sastanci bit će održani 16. septembra u Banjoj Luci, 18. septembra u Sarajevu, 19. septembra u Mostaru i 20. septembra u Tuzli.

Pojašnjenja i upute

Javni poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica), a sva pojašnjenja i upute mogu se dobiti putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta, objavljeno je iz Vlade Posavskog kantona.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here