Vrijednost radova bh. građevinara u inostranstvu manja za 5,4 posto

Vrijednost izvršenih radova građevinskih firmi iz BiH u inozemstvu za prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 60,18 miliona KM

45
Građevinarstvo

Vrijednost izvršenih radova građevinskih firmi iz BiH u inozemstvu za prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 60,18 miliona KM i manja je za 5,4 posto u odnosu na isti period lani kada je iznosila 63,63 miliona KM.

Tržište Afrike

Od ukupne vrijednosti izvršenih radova u prvom polugodištu 37,1 posto  radova se odnosi na objekte visokogradnje, a 62,9 posto radova na objekte niskogradnje, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova u Evropi, u ovom periodu iznosila je 58,99 miliona KM i bilježi blagi porast u odnosu na isti period lani.

Što se tiče Afrike, ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova bh. kompanija bila je 1,13 miliona KM, dok je prošle godine u prvom polugodištu iznosila 5,07 miliona KM.

U regiji

Bh. građevinske kompanije su u prvom polugodištu u Crnoj Gori obavile građevinske radove u vrijednosti 15,97 miliona KM, u  Njemačkoj je vrijednost obavljenih poslova bila 14,77 miliona  KM, Hrvatskoj 12,72 miliona KM, a u Srbiji je ta realizacija iznosila 8,48 miliona KM.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here