Junuzović Kopex: Modernizacijom opreme i edukacijom osoblja do kvalitetne usluge

Kompanija Junuzović Kopex  isprofilirala se u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima  na veliko i malo, pružanju usluga transporta kao i pružanju usluga rada građevinskih mašina.

367
Junuzović

Kompanija Junuzović Kopex osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Lukavcu i sto posto je privatno vlasništvo.

Početne poslovne korake pravili smo u djelatnosti izgradnje putne mreže, proizvodnje betona i usluga transporta da bismo se s vremenom isprofilirali u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima na veliko i malo, pružanju usluga transporta kao i pružanju usluga rada građevinskih mašina. Firma trenutno zapošljava više od 120 radnika, a cilj joj je da proširi kako ljudske tako i tehničke resurse.

Svoje poslovanje proširili smo u smjeru pružanja usluga transporta i to 2014. godine kada Junuzović Kopex postaje većinski vlasnik kompanije Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla i Litvatrans Banovići. Usmjerili smo se na ulaganje u revitalizaciju kompanija i unapređenje njenih usluga.  Kompanije osnovane da pružaju uslugu građanima moraju te iste građane vratiti u fokus poslovanja te je to upravo ono što su GIPS DD Tuzla i Litvatrans Banovići učinili.

Tako Junuzović Kopex odmah ulaže značajna sredstva u modernizaciju opreme svojih novih kompanija što zajedno sa edukacijom osoblja direktno utiče na povećanje kvaliteta pružene usluge.

Danas, GIPS DD Tuzla predstavlja primjer uspješne kompanije koja ide korak dalje uvođenjem prvih i jedinih autobusa u BiH koji za pogon motora koriste prirodni plin – CNG autobusi.

Pored vlastitih potreba za CNG plinom kompanija Junuzović Kopex, 24. oktobra 2016. godine postala je vlasnik i CNG Terminala sa sjedištem u Sarajevu. Ovo CNG postrojenje predstavlja i veleprodajni distributivni centar CNG­a što dokazuje težnju i ozbiljne poslovne namjere kada je u pitanju dalji razvoj ovog projekta.

Terminal Reljevo kompanije Junuzović Kopex u Sarajevu u mogućnosti je da ponudi savršene uslove snabdijevanja ovim energentom.

Kompanija Junuzović Kopex Lukavac, početkom maja 2017. godine otvorila je CNG plinsku stanicu u maloprodajne svrhe, za same građane, odnosno za vlasnike motornih vozila koja za svoj pogon koriste prirodni zemni gas, CNG.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here