Argeta Gala Party u Sarajevu, gradu filma Najveće Srce u Sarajevu

Ove godine Argeta je opet, ali sada svojom Gala zabavom, bila nezaobilazni dio Sarajevo Film Festivala pa se može reći da druženja uz Argetu već postaju tradicija.

201

Ove godine Argeta je opet, ali sada svojom Gala zabavom, bila nezaobilazni dio Sarajevo Film Festivala pa se može reći da druženja uz Argetu već postaju tradicija. Argeta, članica Atlantic Grupe ugostila je Premijera Vlade Kantona Sarajevo, predstavnike bh. medija, poslovne partnere te mlade bh. umjetnike. Tom prilikom je Premijeru Vlade Kantona Sarajevo i građanima „grada filma“, uručena statua „bosanski ćilim“, koju su izradili Mak Hubjer mladi bh. vizuelni umjetnik i Sulejman Hrgić, jedan od najmlađih kazandžija u BiH.

Sarajevo Film Festival, Atlantic Grupa i brend Argeta druže se više od jednog desetljeća. Svake godine unapređuje se prijateljstvo sa Festivalom, koje otkriva mnoge zajedničke osobine i vrijednosti. Stoga, u okviru ovogodišnjeg SFF-a, pripremljene su brojne aktivnosti koje donose novosti svojim potrošačima i gostima Festivala.

„Kroz sve ove godine suradnje sa Sarajevo Film Festivalom, Atlantic Grupa se uzdigla iznad uloge sponzora te kao prijatelj pruža bezuvjetnu podršku festivalu, gradu Sarajevu i svima u organizaciji ove prekrasne, jedinstvene priče. Pod ključnom porukom SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA, dugogodišnji sponzor i prijatelj festivala Atlantic Grupa, u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, odlučila je ponovo emocije publike usmjeriti ka stvaranju jedinstvenog umjetničkog djela. Ovog puta u pitanju je mozaik „Najveće srce u Sarajevu“. Korisnici objavljuju svoju fotografiju i dodaju zadani hashtag (#svismomiizistogfilma), pomoću kojeg se kreira mozaik složen od IG fotografija korisnika. Ključna je ideja bila omogućiti taj poseban osjećaj sudjelovanja te da svi budu dio „Najvećeg srca u Sarajevu“ i tako pošalju univerzalnu poruku, kako smo svi mi iz istog filma. Posebno smo zahvalni svima koji su nas u ovom projektu podržali i koji su svojim sudjelovanjem proširili našu strast i ljubav prema Sarajevo Film Festivalu.“ – pojasnila je Miranda Mladin – Izvršna direktorica Centralnog Marketinga Atlantic Grupe.

No tu nije kraj Argetinim iznenađenjima. Na samom eventu – Argeta Gala Party predstavljena je skulptura napravljena od limenki Argete, djelo bh. umjetnika Maka Hubjera. Nakon predstavljanja, skulptura je uručena Premijeru Vlade Kantona Sarajevo gospodinu Edinu Forti, koju je preuzeo u ime građana Kantona Sarajevo.

Veoma nam je važno da pokažemo zahvalnost zajednici u kojoj radimo i svima koji su uključeni u taj proces. Stoga je ovaj projekat usmjeren na održivi razvoj, takvih je mnogo jer su ciljevi Argete kompleksni i ambiciozni. Pozvali su mlade umjetnike Maka Hubjera i Sulejmana Hrgića da kreiraju intermedijalnu instalaciju načinjenu od recikliranog aluminija. Skulptura na jedinstven način predstavlja spoj tradicije i umjetnosti, kroz reciklažu kao osnovni element strukture samog djela. Argeta je brend br.1 među mesnim paštetama u Europi i u BiH*, ta pozicija se gradila prvenstveno kvalitetom. Osluškujući potrebe naših potrošača i tržišne trendove, stalno smo razvijali naš proizvod, lansirali nove okuse i proizvode te nalazili inovativne načine komunikacije s našim kupcima.“ – riječi su Nedeljke Jankovič, Regionalne voditeljice upravljanja brandom Argeta.

„Kao umjetnik smatram da smo svi dužni na neki način vratiti dug zajednici u kojoj radimo, a najprije prirodi koja nam mnogo toga daje pa je red da joj vratimo dug. Ova skulptura koju smo nazvali „Ćilim“ na jedinstven način predstavlja spoj tradicije i umjetnosti, kroz reciklažu kao osnovni element strukture samog djela.“ – riječi su mladog bh. umjetnika Maka Hubjera, a Sulejman Hrgić, jedan od najmlađih bh. kazandžija koji je dao veliki doprinos u izradi ovog umjetničkog djela dodaje: „Tradicijski zanati izumiru tamo gdje ljudi nemaju ideju kako tradiciju prilagoditi novom stilu života i obratno. Ova ideja da se recilažnom materijalu „vrati život“ i to u vidu umjetničkog djela je izuzetan izazov za mene baš kao i rad sa izuzetnim umjetnikom kakav je Mak“.

Delikatesni namazi Argeta su, već dvanaest godina zaredom, utkani u tradiciju Sarajevo Film Festivala, najvećeg kulturnog događaja u regionu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here