Deceuninck – svjetski high-tech koncern koji potiče ekološko poslovanje i stvara nagrađivane proizvode

Deceuninck grupa vodeći je proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja u svijetu. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3.700 zaposlenih, poduzeće Deceuninck redovito opskrbljuje više od 4.000 kupaca diljem svijeta.

58
Deceuninck

U Bosni i Hercegovini je Deceuninck prisutan od 2007. godine i danas uspješno zapošljava djelatnike koji imaju priliku usavršiti svoje znanje u skladu s međunarodnim standardima kvalitete i poslovne izvrsnosti.

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na bosanskohercegovačkom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje sa više od 120 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda.

Ekološki održivo poslovanje

Ono po čemu se ovaj svjetski koncern posebno ističe su visokotehnološka dostignuća, ali s jasnim fokusom na poštivanju najviših ekoloških standarda i jasnom vizijom budućnosti – uklapanjem cirkularne ekonomije u postojeći poslovni model. Cirkularna ekonomija predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja – osim što su proizvodi dizajnirani na način da budu 100 posto reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala, što rezultira konstantnim povećanjem udjela recikliranih materijala u novim proizvodima. Nadalje, više od 80 posto otpadnog materijala stavlja se u proces recikliranja i ponovnog korištenja sirovina. Neprestano ulažući u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 posto energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

U 2019. godini u pogon je stavljeno novo postrojenje za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu, Belgija. Nova, moderna linija za recikliranje omogućit će poduzeću Deceuninck da s vremenom reciklira do 45.000 tona PVC-a godišnje, odnosno da učetverostruči količinu recikliranog materijala. Vodstvo Deceunincka snažno se zalaže za popularizaciju PVC stolarije kao održive i ekološki prihvatljive opcije, reciklirajući tako svoje proizvode uz najveću moguću brigu i kvalitetu finalnog proizvoda.

Dizajnerska izvrsnost

Najnoviji proizvod i Deceuninckova perjanica prozorska je platforma Elegante koja je do danas dobila dvije ključne nagrade za dizajn – German Design Award u kategoriji Special Mention i prestižnu Red Dot Award za 2019. godinu. Elegante se smatra novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetno minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Izrazitu održivost Elegante može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Specijalna tehnologija lijepljenja koja se primjenjuje kod sustava Elegante omogućava posebno velike i stabilne prozore za obilje prirodne svjetlosti u prostoru. Uza sve to, Elegante prozori ističu se i u pogledu sigurnosti – u području protuprovalne zaštite sustav postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore.

Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja. Sustavi terasa, fasada i krovnih obloga iz materijala Twinson, patentiranog kompozita drva i PVC-a, oduševit će sve one koji cijene visokokvalitetni materijal, uz zadovoljavanje najviših estetskih standarda te uz minimalno održavanje.

Po čemu Deceuninck s profilom Elegante postavlja trendove u industriji PVC prozora možete detaljnije saznati preko mrežne stranice www.elegante.deceuninck.com/ba/.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here