U subotu 5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije

46
Jajce

Sportsko-turistička manifestacija “5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu” održat će se u subotu, 17. augusta, u organizaciji Javne ustanove “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Značajan događaj

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz Sjedinjenih Američkih Država Laura Rosse.

Početak skokova planiran je u 17 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom “Lasta” obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor “5. Međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu” donio je Odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u takmičarskom dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a parvo učešća imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu suglasnost roditelja. Svi takmičari će prije skokova obaviti ljekarski pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti.

Takmičari koji prođu navedeni pregled potpisat će Izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Dvije serije

Skakači će se takmičiti u dvije serije skokova u stilu Lasta, a Organizacijski odbor zadržava pravo odabira učešća na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u Slobodnom stilu.

Nakon održanih Skokova, u centru grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima Divljih jagoda, uz nastup predgrupe Lazy band, saopćio je organizator.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here