Centrotrans kupio tri nova autobusa Mercedes Tourismo

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe korisnika. 

171

Na međunarodnim linijama Centrotransa od augusta počet će saobraćati tri nova autobusa čija investicija iznosi više od 1,5 miliona KM.

Riječ je o autobusima Mercedes Tourismo, a Centrotrans je prva kompanija u BiH koja je izvršila kupovinu autobusa Mercedes nove generacije koji opremljeni najsavremenijim sigurnosnim sistemima. Pored toga, posjeduju posebnu, dodatnu opremu kao što je rampa za invalidska kolica utičnica od 220V i 230V, USB priključke, sistem upozorenja na frontalni sudar, sistem za upozoravanje prilikom prelaska u drugu traku, elektronski sistem kontrole stabilnosti ESP uključujući i ASR kontrolu proklizavanja itd. Dva su vozila sa kapacitetom 51 sjedećih mjesta, dok je treći autobus kapaciteta 55 putničkih mjesta i ispunjavaju Euro 6 norme.

Novi Mercedesi Tourismo bit će angažovani na međunarodnim linijama i predstavljaju jednu od najznačajnijih investicija u 2019. godini. Pored navedena tri autobusa Centrotrans je od mjeseca maja izvršio kupovinu ukupno 12 autobusa za gradski, prigradski i međunarodni saobraćaj.

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe korisnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here