PODRŽAN NACRT RAZVOJNO-INVESTICIONOG PROGRAMA DO 2022.

Nacrt programa sadrži podatke o ukupno 244 projekta u ukupnoj vrijednosti 3 milijarde i 761,19 miliona KM.

45
Bljesak.info

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojilo je Nacrt programa javnih investicija/razvojno-investicionog programa institucija BiH za period 2020 – 2022.

Nakon što institucije BiH ažuriraju podatke o projektima u skladu sa nastalim promjenama, kao i promjenama nastalim u procesu pripreme Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, Ministarstvo finansija i trezora dostavit će  Vijeću ministara BiH na usvajanje Prijedlog programa javnih investicija/razvojno- investicionog programa institucija BiH.        

Nacrt programa sadrži podatke o ukupno 244 projekta u ukupnoj vrijednosti 3 milijarde i 761,19 miliona KM, od čega se 3,4 milijarde KM odnose na ulaganja u kapitalne projekte. Vrijednost projekata koji direktno doprinose socioekonomskom razvoju iznosi 2,7 milijardi KM.

Trenutno se provede projekti vrijedni milijardu i 189,02 miliona KM koji se finansiraju iz domaćih sredstava, putem budžeta, granta i vlastitih sredstava i iz ino sredstava (zajmova i grantova).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here