Glencore mostarskom Aluminiju platio struju i sirovine za četiri dana

Uprava Aluminija d.d. Mostar saopćila je u četvrtak kako je Glencore osigurao finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad

52
Aluminij

Uprava Aluminija d.d. Mostar saopćila je u četvrtak kako je Glencore osigurao finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad tog kombinata za sljedeća četiri dana.

Čelni ljudi

“Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje. Naime, premda je prvotno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi Glencorea i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u svezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako Uprava mostarske kompanije nije previše optimistična glede spomenutog sastanka zbog, kako ocjenjuju, previše udaljenih stajališta.

Dubinska snimanja

“Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo, čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu”, zaključuje se u priopćenju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here