Ovo je novi Mac Pro – računar od 6.000 dolara

Startna cijena računara je 5.999 američkih dolara, a novi Mac Pro je dugo iščekivani uređaj koji nije toliko avangardan da u njega ne možete instalirati grafičku karticu

74
Apple

Apple je na WWDC-u prvi put predstavio svoju najnoviju radnu stanicu koja, pored neobičnog industrijskog dizajna, krije komponente koje očigledno ciljaju korisnike koji računare ne kupuju za zabavu.

Grafička kartica

Startna cijena računara je 5.999 američkih dolara, a novi Mac Pro je dugo iščekivani uređaj koji nije toliko avangardan da u njega ne možete instalirati grafičku karticu. Riječ je o kvadratnoj konstrukciji koja slijedi konvencije utabanog dizajna desktop računara. Ono što je Apple odlučio napraviti sa standardnim dizajnom je poigrati se s detaljima poput formacije rupica na vanjskom dijelu koje stvaraju zanimljiv osjećaj dubine i teksture. Kućište je napravljeno od nehrđajućeg čelika, dok se nožice mogu zamijeniti kotačićima.

Moćan hardver

Ručka na gornjem dijelu kućišta jednostavno se zakrene i korisniku omogućava pristup unutrašnjosti računara. Apple obećava da će se u ovaj računar moći ugrađivati vrlo moćni hardver – do 1.5 TB radne memorije, do Intel Xeon s 28 jezgri, 56 threadova i do četiri GPU-a koji koriste nešto što Apple naziva MPX Module. U cijenu nije uračunat monitor.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here