Zadovoljstvo ispijanja kafe bez obzira na doba dana

Na svijetu postoji samo jedan napitak koji se pije u svako doba dana ili noći, jer za ispijanje šoljice kafe, gotovo da nije potreban nikakav razlog

68
Kafa

Na svijetu postoji samo jedan napitak koji se pije u svako doba dana ili noći, jer za ispijanje šoljice kafe, gotovo da nije potreban nikakav razlog. Kafa je jednostavno naša navika bez koje ne možemo zamisliti početak dana, druženje sa prijateljima ili završni desert nakon dobrog obroka. A opet, svaka od 1,4 milijarde šoljica kafe koje se popiju na svijetu svaki dan, popijena je sa nekim razlogom.

Sa ili bez šećera

Jer kafa nas prati kroz život svakodnevno. Pijemo je kada smo sretni, bezbrižni, umorni i tužni, a i onda kada smo veseli, raspjevani, zabrinuti i zadovoljni. Kako god da se osjećamo tog trena, uz šoljicu dobre kafe nismo sami. Pijemo je i ujutro i u toku dana, i naveče, pijemo je i po noći, pijemo je na putovanju, uz TV, uz računar, uz telefon, pijemo je i ispod suncobrana, i na kiši, pijemo je na moru, na planini, na jezeru, u banji, pijemo je i prije doručka, nakon ručka, poslije večere, nakon slatkiša, pijemo je i u dnevnoj sobi i na balkonu, i na terasi i u kuhinji. Pijemo je i u kafani i u slastičarni, i u prirodi i restoranu i u konobi i u krčmi. Pijemo je u omiljenom kafiću, pijemo je i na pijaci i u tržnom centru.

Pijemo je jako zašećerenu, pijemo je bez šećera, pijemo je sa zamjenom za šećer. Pijemo je sa mlijekom, uz kolač, pijemo je hladnu ili vrelu. Pijemo je sa društvom, pijemo je sami, pijemo je sa roditeljima,  sa djevojkom, simpatijom, suprugom, sa djecom, sa poslovnim partnerima, sa budućim prijateljima, pa i sa nepoznatim ljudima.

Uvijek prija

Jer za dobru šoljicu kafe nije bitno ni mjesto, ni vrijeme, ni doba dana, ni društvo, ni vremenska prognoza, ni vanjska temperatura, niti temperatura kafe,  ni sunčano ili kišno vrijeme, ni jako sunce ili mjesečina. Ona prava, skuhana, svježe pržena i mljevena kafa uvijek prija.

Pa bez obzira kako se osjećamo, s kim je pijemo ili zbog čega se radujemo ili tugujemo, već nakon prvog dodira naših usana sa tim čarobnim napitkom, možemo osjetiti predivan miris i ukus i  reći – E to je kafa!

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here