Roboti koje svi želimo

iRobot predstavio je novi robotski usisivač koji može sam prazniti spremnik prašine te perač podova

53
iRobot

iRobot predstavio je novi robotski usisivač koji može sam prazniti spremnik prašine te perač podova, no ono što je posebno zanimljivo jest da ovi uređaji mogu međusobno komunicirati.

Napredni softver

Dolaze i s naprednim softverom za mapiranje tako da oba uređaja tačno raspoznaju gdje je kuhinja, a gdje dnevna i spavaća soba te korisnici putem aplikacije mogu izdati naredbe koje prostorije treba usisati i oprati. Nakon toga na scenu stupa novi model Roomba s9+ koji će, nakon usisavanja isprazniti spremnik u Dirt Disposal i onda putem tehnologije Import Link javiti robotu za pranje podova Braava jet m6 da je sada red na njemu. Dakle, bez nekih dodatnih uputa od strane korisnika, roboti sami komuniciraju i šalju poruke kada je vrijeme za novu fazu čišćenja tako da, kada se vratite kući, dočekat vas usisan stan i oprani podovi, dok će oba robota biti na svom mjestu.

Za dublji džep

Naravno, ova tehnologija ima i svoju cijenu te je jasno da su novi roboti namijenjeni samo onima malo dubljeg džepa. Cijena cijelog kompleta za usisavanje i čišćenje iznosi 1.800 dolara.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here