Vlada BPK posjetila kompanije Prevent i Prevent Components u Vitkovićima

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, te dopredsjedavajućim Skupštine BPK Edimom Fejzićem, posjetila je pogone firmi „Prevent“ d.o.o. Goražde i „Prevent Components“

193

U nastavku posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, te dopredsjedavajućim Skupštine BPK Edimom Fejzićem, posjetila je pogone firmi „Prevent“ d.o.o. Goražde i „Prevent Components“ Goražde, čija je proizvodnja od velikog značaja kako za održavanje nivoa zaposlenosti, tako i u podizanju proizvodne moći u ovom dijelu našeg kantona.

Cilj posjete Vlade BPK Goražde je pružanje podrške ovoj kompaniji koja je lider u zapošljavanju na prostoru našeg kantona, uzimajući u obzir da zapošljava više od 1.200 radnika.

Na sastanku sa predsjednikom Uprave Prevent Grupacije BiH Harisom Rahmanom razgovarano je o aktivnostima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na poboljšanju ambijenta poslovanja privrednih subjekata.

S tim u vezi istaknuta je potreba donošenja planskih dokumenata, od kojih je u  2019.godini  u planu donošenje Zakona o lokalnom poslovanju te Zakona o turizmu u BPK Goražde.

Prema riječima premijerke Aide Obuće, opredijeljenje Vlade BPK Goražde je da u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, pruži podršku privrednicima koji posluju na prostoru našeg kantona.

Riječi zahvalnosti na posjeti ovim privrednim subjektima uputio je i predsjednik Uprave Haris Rahman, te izrazio spremnost na saradnju sa Vladom BPK Goražde i ubuduće.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here