Više od 60 učesnica uspješno završilo Akademiju poduzetništva žena

Akademiju poduzetništva žena uspješno je završilo više od 60 učesnica, kojima su danas u Sarajevu dodijeljene diplome.

74
Akademiju poduzetništva žena

Akademiju poduzetništva žena uspješno je završilo više od 60 učesnica, kojima su danas u Sarajevu dodijeljene diplome.

Udruženje poslovnih žena u BiH je, uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje te u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II projektom, realiziralo aktivnosti Akademije.

Ekonomsko osnaživanje

“Udruženje poslovnih žena u BiH osnovale su uspješne poduzetnice, menadžerice i stručnjakinje kako bi radile na stvaranju boljih uvjeta ekonomskog okruženja u BiH. Udruženje poslovnih žena u BiH aktivno radi na pružanju podrške ženama u pravcu ekonomskog osnaživanja, edukacije kao i na promociji poduzetništva žena”, kazala je Dženisa Delalić iz Udruženja poslovnih žena u BiH.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar čestitala je učesnicima, te je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da je veliki broj učesnica već pokrenuo biznise i krenuo u realizaciju poslovnih ideja.

Tehnička podrška

“USAID/Sweden FARMA II Projekt je podržao aktivnosti kroz osiguranje predavača i tehničku podršku. Projekt je kroz svoje aktivnosti posvećen jačanju uloge žena u poljoprivrednom sektoru i tu vidimo da je postignut napredak. Žene-poduzetnice unose inovacije, prihvataju dobre prakse, te se sve češće pojavljuju prilike gdje se jasno vide rezultati njihovog uključivanja u procese donošenja odluka i pri preuzimanju ključnih rukovodećih pozicija”, kazao je Nedim Jahić, oficir za komunikacije pri USAID/Sweden FARMA II Projektu.

Ceremoniji dodjele diploma koja je održana u  Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH prisustvovali su i predstavnici Grada Širokog Brijega, koji su, uz Novi Grad, Vogošću i Ljubuški podržali realizaciju Akademije u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here