Philip Morris International učestvuje na In HoReCa Confest u Sarajevu

Inovacije iz duhanske industrije transformiraju ugostiteljski sektor

94
IQOS

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa u Sarajevu, među gotovo 100 izlagača bio je prisutan i Philip Morris International, koji donosi najnovije proizvode i koji predstavlja modernu poslovnu fillozofiju ovog industrijskog i inovativnog diva. Svojim proizvodima smanjenog rizika, prvenstveno IQOS-om, Philip Morris smatra da se savršeno uklapa u moderne trendove u ugostiteljstvu, u kojem sve više prevladava trend zabrane pušenja.

Bolja alternativa

“Svjesni smo štetnosti pušenja kako na pušače, tako i na nepušače. Iz tog razloga, naša kompanija već više od 12 godina radi na razvoju proizvoda koji su bolja alternativa za sve, uključujući i ugostitelje. Na nama je velika odgovornost da budemo pioniri u pružanju boljih alternativa od klasičnog konzumiranja cigareta, i drago nam je što je to sektor ugostiteljstva širom svijeta već prepoznao,” izjavio je Nedim Muratović iz Philip Morris International BiH.

IQOS, revolucionarni proizvod Philip Morris International-a za razliku od regularnih cigareta koje sagorijevaju duhan, radi na principu zagrijavanja duhana. Upravo zbog toga, prilikom korištenja samog proizvoda ne dolazi do nastanka dima, pepela, katrana i mnoštva drugih štetnih spojeva koji se mogu pronaći u dimu cigarete. Što je za ugostiteljstvo najvažnije, nema negativnog uticaja na kvalitet vazduha u prostoriji, niti neprijatnog mirisa koji se zadržava kako u prostoriji tako i na rukama, kosi i odjeći gostiju.

Sedam miliona korisnika

Nastojanje kompanije Philip Morris da na tržište uvede alternativne duhanske proizvode koji će moći zamijeniti cigarete svakim danom je sve jače. U ovom trenutku više od 7 miliona korisnika širom svijeta je prešlo na IQOS, koji se od skoro može naći i na tržištu Bosne i Hercegovine, na specijalnim prodajnim mjestima u BBI i SCC centrima u Sarajevo i Delta City u Banjoj Luci.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here