Investicioni dani Bosne i Hercegovine u Istanbulu

U Istanbulu će danas biti održan jedan od najznačajnijih investicionih privrednih skupova između Bosne i Hercegovine i Turske.

52
Istanbul

U Istanbulu će danas biti održan jedan od najznačajnijih investicionih privrednih skupova između Bosne i Hercegovine i Turske.

Na skupu “Bosnia and Herzegovina Investment Day” koji organizira Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH – FIPA, Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu i Privredna komora Federacije BiH, u saradnji s Privrednom komorom Istanbula, očekuje se veliki broj turskih kompanija kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Trgovinska saradnja

Nakon plenarnog dijela u kojem će se govoriti o mogućnostima investiranja i trgovinske saradnje sa BiH i na kojem će se predstaviti postojeći investitori iz Turske u BiH, predviđeno je održavanje B2B sastanaka kompanija dviju zemalja.

Očekuje se prisustvo kompanija iz metaloprerađivačkog sektora, sektora proizvodnje autodijelova, proizvodnje hrane, namještaja, hemijske industrije, turizma kao i tekstilne industrije.

Na 12. mjestu

Privredna komora Istanbula jedna je od najvećih privrednih komora na svijetu, s registriranim članstvom od 450.000 kompanija.

FIPA smatra da je današnji investicioni skup velika prilika da se privuče više turskih investicija, s obzirom da Turska zauzima tek 12. mjesto na ljestvici stranih investitora u BiH, saopćeno je iz FIPA-e.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here