ŠKODA FABIA 1.9 SDI – MILION KILOMETARA NA SATU DOKAZ KVALITETE VOZILA

O kvalitetu ŠKODA automobila postoji mnogo svjedočenja. Širom svijeta zabilježeni su primjerci automobila sa velikom pređenom kilometražom

78
Škoda

O kvalitetu ŠKODA automobila postoji mnogo svjedočenja. Širom svijeta zabilježeni su primjerci automobila sa velikom pređenom kilometražom, međutim, preći više od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvalitete. Takvu sreću imao je Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u cestovnom saobraćaju, koji je 2003. godine kupio novu ŠKODA FABIA-u 1.9 SDI.

 Provjeren automobil

“Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog auta, odabrao sam ŠKODA FABIA-u. Otišao sam u ovlašteni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj san. Sve što mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim provjeren, kvalitetan i pristupačan automobil, tada nisam mogao ni slutiti koliko će me služiti. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim održavanjem u ovlaštenom servisu u Cosmos Commerc-u Tuzla, krajem 2018. došli smo do milionitog kilometra u zahtjevnim uslovima gradske vožnje. Prvo, jedinstven je i prelijep osjećaj kupovina novog auta, a osjećaj kada se na instrument tabli nakon mnogobrojnih devetki pokažu samo crtice je jedinstven, jednostavno se ne može opisati riječima – objašnjava Ćosić te dodaje kako od kupovine vozila do danas nikada nije zabilježen veći kvar.

Svi servisni poduhvati podrazmijevali su samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlaštenom ŠKODA servisu u Tuzli. Dakle, 1.9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primjera ŠKODA FABIA-e pod bh. suncem koja je prevalila više od milion kilometara, ne razmišlja o zamjeni automobile.

Za ovo auto sam se itekako vezao. Staro jeste, prešlo jeste nezamislivu kilometražu, ali i dalje služi svrsi i odgovara na sve zadatke. Milion kilometara je prevalila u gradskim uslovima, u režimu stani-kreni, na taxiju i zbog njene kvalitete vjerujem samo u Škodu, istakao je Ćosić.

Servisni centar

Nakon pređenog milionitog kilometra ŠKODA AUTO je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugrađena u FABIA-u u ovlaštenom servisnom centru. Također, na poklon je dobio i vaučer za kupovinu novog ŠKODA modela vrijedan 5.000 KM, te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 mjeseci.

Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i ŠKODA ručni sat koji će ga uvijek podsjećati na vrijeme provedeno u FABIA-i. S druge strane, Ćosićeva FABIA najbolji je primjer kvalitete ŠKODA automobila, te činjenice da se uz redovan servis u ovlašetnoj mreži bezbrižno može obići planeta zemlja čak dvadeset i pet puta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here