Olimpija Run Fest trkački vikend

Utrkama Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex B2B noćni cener, u petak, 14. juna, započet će drugo izdanje najvećeg trkačkog festivala u BiH, Olimpija Run Festa.

106
Marathon

U 2018. godini, prvi trkački vikend festivala okupio je 1.000 učesnika iz BiH i regije, s ciljem dobre zabave i promocije zdravog životnog stila. Ove godine očekuje se 1.500 učesnika, a kao i prilikom svih događaja u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo, dio sredstava biti će izdvojen u društveno odgovorne svrhe.

NOVO*: Dolorex B2B štafetni noćni cener

U ovoj godini, Udruženje Marathon Sarajevo pripremilo je i posebno izdanje događaja namijenjeno kompanijama. Cilj je podsticanje zdravog i aktivnog životnog stila uposlenika te razvijanja timskog duha kroz zdravu, laganu i zabavnu aktivnost, koja će pružiti priliku uposlenicima kompanija da na inovativan način izađu iz zone komfora i urade nešto pozitivno za sebe i zajednicu.

Trasa dužine 10 km podijeljena je na tri identična kruga koji prolaze kroz centar Sarajeva. Svaki član tročlanog tima trči po jednu dionicu dužine 3,3 km, a broj timova iz jedne kompanije nije ograničen. Trasa dužine 3,3 km dovoljno je kratka da se može završiti i brzim hodom ukoliko neki od učesnika nisu spremni za trčanje cijelog kruga.

KADA: 14. juni u 20:00h

START/CILJ: Trg djece Sarajeva

INFO I PRIJAVE: https://www.sarajevomarathon.ba/b2b-stafetni-nocni-cener/

Zašto trčati Dolorex B2B štafetni noćni cener?

 izvrsna prilika za zdrav i uspješan završetak radne sedmice, dajući uposlenicima priliku da zajednički urade nešto na što će biti ponosni dugo vremena

  • prilika za razvijanje networkinga kroz dobru zabavu – Udruženje Marathon najavljuje ekskluzivni networking after- party za sve učesnike utrke
  • prvi korak ka poboljšanju zdravlja, produktivnosti i zadovoljstva uposlenika.

Uposlenici kompanija u prosjeku borave 7,6 sati dnevno na radnom mjestu, a kompanije predstavljaju i najbolje okruženje za promicanje zdravih praksi i povećanja fizičke aktivnosti uposlenika. To mogu biti „aktivni“ sastanci u vidu treninga ili šetnje ili pak učešće u događajima koji podstiču uposlenike na zajedničku aktivnost. U brojnim istraživanjima, radna okruženja koja su podsticala svoje uposlenike na redovnu fizičku aktivnost, dobila su poboljšanje produktivnosti i zadovoljstva uposlenika, smanjenu stopu bolovanja i odsustva sa posla, bolje međuljudske relacije i jači timski duh.

Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run

 Za sve one koji žele podići svoj trkački izazov za ljestvicu više, tu je i treće izdanje Vienna Run4Lifestyle, noćne utrke od 10 km, namijenjene individualnom učešću trkača. Trasa trke prolazit će kroz najljepše dijelove Sarajeva, počevši u sumrak na Trgu djece Sarajeva te nastavkom lagane noćne rute koja će voditi trkače kroz jedinstven trkački doživljaj najljepših dijelova grada.

 KADA: 14. juni u 20:00h

START/CILJ: Trg djece Sarajeva

INFO I PRIJAVE: https://www.sarajevomarathon.ba/10k-run/

Sve učesnike utrke očekuje bogat startni paket koji uključuje: specijalno dizajniranu dri-fit majicu, startni broj sa čipom za mjerenje vremena, finišersku medalju, bogat muzički sadržaj duž cijele trase trke, osvježenje nakon trke te brojne poklone organizatora i sponzora, kao što je Heineken 0.0 pivo, Powerade napitak itd.

Trčanje kao put ka napretku i pozitivnom razvoju

 Trčanje je rekreacija koja je dostupna gotovo svima, te predstavlja pozitivni i zdravi trend koji je najviše razvijen u najnaprednijim društvima. B2B trke su dio ovog velikog trenda te sve više pronalaze svoje mjesto u svakodnevnom poslovanju kompanija, pružajući priliku za kvalitetan networking u prirodnom i zdravom okruženju, uz opuštanje i zabavu. Iz Udruženja Marathon pozivaju sve uposlenike bh. kompanija da urade nešto pozitivno za sebe i svoj tim, na što će biti ponosni i osvojiti medalju kao uspomenu na zajednički trud. Osim toga, učešćem u društveno odgovornoj kampanji organizovanoj kroz jedan ovakav događaj, imat će priliku i za društveno odgovorni doprinos.

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here