Na digitalizaciju se više ne može čekati

Tema ovogodišnje Pantheon konferencije u organizaciji kompanije Datalab BH, koja će biti održana 13. juna u Sarajevu, nosi naziv „Digitalizacija 2019 u praksi“ i stavlja naglasak na digitalnu budućnost bosanskohercegovačke privrede.

73
Pantheon

Konferencija kao takva ima veliki značaj za poslovnu zajednicu, uzimajući u obzir da je Bosna i Hercegovina zadnja u nizu zapadnoevropskih zemalja kada je u pitanju pokretanje procesa digitalne transformacije svih ključnih segmenata.

Konferencija, pored onog za privredni sektor, ima i daleko širi značaj. Namijenjena je i za predstavnike institucija i javnog sektora s obzirom na to da je poslovanje ograničeno i usmjereno zakonodavnim smjernicama. Sve ovo uz cijenjenu medijsku zajednicu koja kanališe i spaja prva dva sektora. Konferencija će biti otvorena okruglim stolom na temu Stanje digitalizacije i vizija digitalne budućnosti bh. privrede sa gostima iz državnog i privrednog sektora, predstavnicima komora, agencija i udruženja.

„Bosna i Hercegovina je posljednja zemlja u okviru europskog digitalnog prostora koja nije do kraja izvršila digitalizaciju.Ovaj proces važan je korak ka boljoj usluzi u svim segmentima bh. društva i građani bi to svakako trebali znati. Digitalizacijom postižemo bolji servis u medicini, obrazovanju, pravosuđu, javnoj upravi, medijima, policiji i svakoj drugoj oblasti našeg života. Vrijeme je da unaprijedimo naše živote i budemo dio zapadne zajednice“, poručila je  Ika Ferrer Gotić, moderatorka okruglog stola.

Kako bi poslovne procese digitalizirali, potrebno je raditi na cjelokupnoj promjeni načina poslovanja. Preduzeća moraju imati jasan plan i strategiju, sposobnost da brzo reagiraju na promjene na tržištu te im se prilagode uz minimalni trošak. Korištenje digitalnih alata je nužno u svakodnevnom poslovanju kako bi se ujedinili i automatizirali svi poslovni procesi. Zaključujemo, vrlo je bitan odabir pravog poslovnog rješenja, koje će vas podržati u vašem poduhvatu digitalne transformacije.

Na konferenciji će biti predstavljena budućnost razvoja poslovnog programa Pantheon u službi digitalne transformacije poslovnih procesa malih i srednjih preduzeća, kao i već dostupne nove funkcionalnosti i to kroz tri linije predavanja i radionica:

Menadžerska linija: automatsko izvještavanje, poslovna analitika, automatizacija obrade podataka, sigurnosne kopije i zaštita podataka, online rješenje Pantheon Web (mobilno poslovanje).

Računovodstvena linija: digitalizacija PDV-a, digitalizacija i automatizacija obračuna zarada i ostali alati za digitalizaciju u računovodstvu.

Poslovna linija: digitalizacija i automatizacija robnog poslovanja, automatizacija obrade i potvrđivanja dokumenata u preduzeću, digitalni pregled proizvodnje i obrade radnih naloga te optimizirano vođenje maloprodaje.

Više o Pantheon konferenciji https://www.datalab.ba/pantheon-konferencija-2019/

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here