Najnoviji Boeing 777 Freighter je dodatak DHL-ovoj interkontinentalnoj floti

Prvi dio isporuke od 14 novih Boeing 777 Freighter teretnih aviona imao je uspješan prvi let

151
DHL Express

Prvi od novih Boeing 777 Freighter teretnih aviona naručenih od strane DHL-a stavljen je u funkciju. U subotu 25. maja avion je poletio iz Cincinnatija (Northern Kentucky International Airport – CVG), svoje buduće operativne baze. Obojen u DHL-ovu žutu i crvenu boju, potpuno novi 777 sa registarskim brojem N-705GT poletio je za Bahrain na svom prvom komercijalnom letu.

Express usluge

Zamjena starije interkontinentalne flote sa najefikasnijim i pouzdanim teretnim tipom aviona omogućava DHL-u da zadovolji rastuću globalnu potražnju za express uslugama. Novi Boeing 777 će ojačati DHL-ove interkontinentalne usluge i povezati glavne DHL sortirne centre u Cincinnatiju, Leipzigu, Hong Kongu i drugim gradovima. Operater je DHL-ov partner Southern Air, i avion će uskoro početi redovne operacije.

“Isporuka našeg prvog Boeing 777 Freighter teretnog aviona označava veliku prekretnicu za našu misiju koja se odnosi na našu interkontinentalnu flotu. Ovaj efikasni, teretni avion velikog dometa i velikog kapaciteta će nam omogućiti da servisiramo još više tržišta sa non-stop letovima i značajno će doprinijeti većoj održivosti u skladu sa našom strategijom ‘nula emisija do 2050’“, rekao je John Pearson, CEO za DHL Express.

Najveći kapacitet

Sa kapacitetom nosivosti od 112 tona i dometom od 9,200 km, B777 F ima najveći kapacitet i domet od svih teretnih aviona sa dva motora. Oni su također efikasniji u potrošnji goriva i pouzdaniji od starijih modela, smanjujući CO2 emisiju za 18% u odnosu na avion koji je zamijenjen. Stariji B747-400s avioni će biti postepeno zamijenjeni kako budu pristizali novi modeli aviona. Još tri B777 F su planirana da stignu ove godine.

DHL Express upravlja sa više od 260 aviona, sa 17 partnerskih aviokompanija na više od 600 dnevnih letova u 220 zemalja i teritorija.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here