Sero je televizor za milenijalce koji ne mogu bez društvenih mreža

Samsung ima novi televizor u ponudi. Zove se Sero, ima ekran dijagonale 43 inča (109,2 centimetra) koji je viši nego što je širi.

71
Sero

Samsung ima novi televizor u ponudi. Zove se Sero, ima ekran dijagonale 43 inča (109,2 centimetra) koji je viši nego što je širi.

Namijenjen milenijalcima

U južnokorejskoj korporaciji vjeruju kako će biti privlačan ljudima koji snimaju videozapise vertikalno i gledaju ih tako. Navodno je većina videosadržaja nastala na pametnim telefonima uglavnom takva, pa u Samsungu žele kupce potaknuti na projekciju sa smartphona na televizor. Samsungov televizor nazvan Sero (što na korejskom jeziku znači vertikalno) namijenjen je, kako kažu iz ove kompanije, primarno milenijalcima koji većinu sadržaja pregledavaju na ekranima mobilnih telefona te je prilagođen i optimiziran upravo takvom mobilnom sadržaju.

Okvir za fotografije

Naime, Sero se može koristiti kao klasičan TV postavljen horizontalno, no zahvaljujući postolju na kojem je smješten može se zarotirati i postaviti vertikalno. Može poslužiti i kao poveći okvir za digitalne fotografije te za vizualizaciju muzike.  Na tržištu bi se trebao pojaviti početkom juna, po početnoj cijeni od oko 1.600 američkih dolara.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here