Posljednje predkvalifikcijsko Microsoft Office Specialist takmičenje održano u Sarajevu

Jučer je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano četvrto predkvalifikacijsko IT takmičenje iz Microsoftovih alata

45
Microsoft

Jučer je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano četvrto predkvalifikacijsko IT takmičenje iz Microsoftovih alata: Word®, Excel® i PowerPoint® kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja. Na jučerašnjem predkvalifikacijom takmičenju učestvovali su učenici srednjih škola i fakulteta iz Kantona Sarajevo. Najbolje rezultate u pojedinačnim alatima, kao i učešće na finalnom takmičenju u Sarajevu ostvarili su:

Microsoft Word
  1. mjesto – Amila Mujkić, Richmond Park Međunarodna Gimnazija Sarajevo
  2. mjesto – Nedžla Bešlija, Srednja ekonomska škola Sarajevo
  3. mjesto – Senija Sejfić, Prva gimnazija Sarajevo
Microsoft PowerPoint
  1. mjesto – Amir Hastor, Srednja elektrotehničkaškola Sarajevo
  2. mjesto – Kerim Šabić, SSST Gimnazija Sarajevo
  3. mjesto – Amra Kodžaga, Prva gimnazija Sarajevo
Microsoft Excel
  1. mjesto – Alma Šehić, Prva bošnjačka gimnazija Sarajevo
  2. mjesto – Edin Mukić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
  3. mjesto – Tarik Jažić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Predkvalifikacijska takmičenja su završena, a finalno će biti održano u nedjelju, 9. juna 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Pobjenik finalnog takmičenja putuje na svjetsko takmičenje u New York krajem jula 2019. godine u organizaciji suorganizatora ovog projekta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Raiffaisen bank BiH i ostalih partnera.

Zahvalnica je upućena suorganizatoru Raiffeisen bank i partnerima na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci: ASBIS, Communis, Certiadria, Ekonomski fakultet Banja Luka, Fakultet informacionih tehnologija Mostar, Elektrotehnička škola Tuzla, te medijskim pokroviteljima Radiosarajevo.ba i Radio-televizija Bosne i Hercegovine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here