SAD je ublažio zabranu Huawei proizvoda

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa odlučila je, barem privremeno, oslabiti nivo ograničenja prema kineskom divu Huaweiju

61
Huawei

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa odlučila je, barem privremeno, oslabiti nivo ograničenja prema kineskom divu Huaweiju. Američkim firmama je dala prijelazni period kako bi kasnije mogli u potpunosti prestati sarađivati.  Iako Huawei nema previše posla u SAD, u nekim ruralnim područjima je jedini dobavljač mrežne opreme pružateljima telekomunikacijskih usluga. Iz tih firmi rekli su da će im trebati vremena da promijene svoju Huawei opremu i pronađu drugog dobavljača, ako je to uopće i moguće, javljaju američki mediji.

Opća licenca

Ministarstvo je zato izdalo privremenu opću licencu koja omogućuje Huaweiju da kupuje američku robu kako bi mogli i dalje održavati postojeće mreže, no firma ne smije kupiti ništa što će im pomoći u izradi novog proizvoda.

„Nećemo sada zadrto prestati koristiti američke čipove, no u slučaju nestašice ponude, pripremili smo svoju rezervu“, rekao je osnivač firme Huawei Ren Zhengfei za jednu kinesku televiziju i dodao da privremena licenca “nema puno smisla”.

Mreža 5G

Rekao je i kako je sukob s SAD neizbježan u njihovom pohodu da “stoje na vrhu svijeta”.

„Huawei 5G mreža apsolutno neće biti oštećena. Što se tiče 5G tehnologije, druge neće moći uhvatiti korak s Huaweijem za dvije ili tri godine“, rekao je Zhengfei.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here