Nagrada J.D. Power: Vrhunske ocjene za Insigniju – Opelov model s vrha ponude

Još jedna nagrada: Insignia Grand Sport pobjednica je konkursa “Auto Test 2019”

55
Opel Insignia

Opel Insignia pobjednica je u segmentu srednje velikih vozila ovogodišnjeg ispitivanja pouzdanosti vozila kompanije J.D. Power. Ta kompanija za istraživanje tržišta svake godine anketama ispituje zadovoljstvo korisnika njihovim automobilima, tačnije pita vlasnike o kvalitetu i trajnosti njihovih automobila starih između jedne i tri godine.

Vrh ponude

Osim kupaca, Opelov model s vrha ponude jako hvale i stručnjaci. Njemački specijalizirani časopis Auto Test proglasio je Insigniju Grand Sport pobjednicom Auto Testova konkursa 2019. godine s najboljim omjerom cijene i performansi u svom tržišnom segmentu. Insignia Grand Sport već je pobijedila prošle godine u istoj kategoriji. Niz izvanrednih rezultata upotpunila je Insignia Sports Tourer, koja je zauzela jako, drugo mjesto u svojoj klasi.

Arnold Paluch, Opel Automobile GmbH

Na zajedničkoj svečanosti dodjele nagrada u Frankfurtu Opelov direktor kvaliteta Arnold Pauluch primio je pehare za pobjednički automobil. Pobjednici konkursa Auto Testa objavljuju se zajedno s rezultatima ispitivanja zadovoljstva korisnika kompanije J.D. Power od 2008. godine.

Visoki standardi

“Kvalitet i trajnost ključne su karakteristike naših automobila“, rekao je Arnold Pauluch.

“Tu smo postavili visoke standarde i drago nam je da kupci to prepoznaju. Uz to, činimo inovativne tehnologije dostupnima širokom rasponu kupaca. Zadovoljstvo nam je vidjeti da je Insignia Grand Sport osvojila nagradu za omjer cijene i performansi u vrlo konkurentnoj kategoriji srednje velikih vozila.“

Ovogodišnja anketa kompanije J.D. Power temelji se na 12.854 odgovora primljena putem interneta između decembra 2018. i januara 2019. Pitanja u anketi tiču se kvaliteta/trajnosti, atraktivnosti i radnih troškova. Sve ocjene zajedno ulaze u ukupan rezultat, a na vrhu rang-liste je robna marka ili model s najmanjom količinom grešaka.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here