Na Lukavački sajam turizma i ekologije dolazi 160 izlagača iz deset zemalja

Osim izložbenog dijela na Sajmu će biti realizovano  i 20 pratećih manifestacija

141
Sajam Lukavac

Lukavac će od 9. do 11. maja biti domaćin 17. izdanja Međunarodnog sajma turizma i ekologije „LIST 2019.“.

“Ove godine nam dolazi 160 izlagača iz deset zemalja. Raduje nas što broj izlagača i drugih učesnika raste iz godine u godinu, a i broj posjetilaca redovno obara rekorde. To je motiv za kontinuiran rad na poboljšanju ponude, posebno kada su u pitanju prateći edukativni, kulturni, sportski i zabavni sadržaji”, izjavila je Feni članica organizacionog tima Sajma „LIST 2019.“ Jasminka Memić.

Domaći potencijali

Ističe da će izlagači iz BiH predstaviti domaće turističke potencijale, autohtonu bosansku kuhinju i brojne znamenitosti, dok će izlagači i drugi gosti iz inostranstva pokazati dio svojih kultura i prirodnih bogatstava, te razmijeniti iskustva i saznanja koja će doprinijeti razvoju turizma uopće.

Osim izložbenog dijela na Sajmu će biti realizovano  i 20 pratećih manifestacija, među kojima su Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Regionalno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola „Oni dolaze“, Finalni izbor „Miss mature 2019“, Projekt „Golfom kroz region“, Smotra kulturno-umjetničkih društava, Novinarska kotlićijada i koncert Halida Bešlića.

“Također, u sadržajima će biti zastupljena i ekologija, što za industrijsku sredinu kao što su Lukavac i Tuzlanski kanton ima poseban značaj. Unapređenjem prilika koje se odnose na okoliš stvaramo pretpostavke za kvalitetniji i intenzivniji razvoj turizma i tome tokom posljednje tri godine pridajemo posebnu pažnju”, dodala je Memić.

Međunarodni sajam turizma i ekologije organizuje se u saradnji sa Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom TK, a uz podršku Vlade i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Prijatelji manifestacije

Ovogodišnji prijatelji manifestacije su Privredna komora Federacije BiH, Turistička organizacija Ulcinj (Crna Gora) i Turistička organizacija Žabalj ( Srbija – Vojvodina).

Ulaz u prostor sajmišta, kao i na sve druge događaje bit će slobodan.

Prošle godine „LIST“ je okupio 157 izlagača iz deset zemalja svijeta, koji su dali doprinos zanimanju različitih subjekata koji se bave pitanjem okoliša, te kompanija koje se bave novim tehnologijama.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here