Turistička zajednica KS na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel

Turistička zajednica KS ove godine po drugi put organizira samostalno predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019

65
Turizam Dubai

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u okviru aktivnosti promocije turističke ponude Kantona Sarajevo na inostranim tržištima, ove godine po drugi put organizira samostalno predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019, koji se održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 28. aprila do 1. maja 2019. godine.

Globalni događaj

Arabian Travel Market je je vodeći globalni događaj za industriju dolaznih i odlaznih putovanja na Bliskom istoku u posljednjih 25 godina i generira više od 2,5 milijarde dolara u turističkoj industriji. Ove godine na sajmu je prisutno 2.545 izlagača iz 153 zemlje, a očekuje se više od 39.000 utjecajnih posjetilaca. Događaj prati preko 920 novinara međunarodnih turističkih medija, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Turistička zajednica KS i ove godine je pripremila reprezentativan štand rađen po najsavremenijim svjetskim standardima, koji je privukao veliku pažnju posjetilaca, tako da je opšti dojam da je turistička ponuda KS i Bosne i Hercegovine predstavljena na vrhunskom nivou. Među brojnim drugim atraktivnim destinacijama, Sarajevo je, zahvaljujući kvalitetnoj promociji, među top tri destinacije za posjetiti turistima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Veliko je to priznanje za dosadašnji rad Turističke zajednice, ali i podstrek da se sa dosadašnjim aktivnostima nastavi.

Pojednostaviti procedure

Štand Turističke zajednice KS je posjetio i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović, sa kojim je predsjednik Povjerenstva Nermin Muzur razgovarao o unapređenju saradnje i jednostavnijim procedurama za turiste iz te zemlje.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here