Integral, 30 godina gradimo budućnost

Integral Inženjering a.d. iz Laktaša je tokom 30 godina postojanja uspješno realizovao više  od 400 projekata na teritoriji Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske

114
Integral Inženjering

Integral Inženjering a.d. iz Laktaša je tokom 30 godina postojanja uspješno realizovao više  od 400 projekata na teritoriji Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, ukupne vrijednosti više od jedne milijarde eura.

Izgradili smo više od:


– 100 km autoputeva,
– 850 km drugih puteva,
– 55.000 m2 mostova,
– 10 km tunela,
– 200 km vodovodnih sistema,
– 150.000 m2 poslovnih prostora

– 600.000 m2 stambenog prostora

Sa ostvarenom ukupnim godišnjim prihodom od 231 milion KM u 2018. godini Integral inženjering je najveća građevinska kompanija u Bosni i Hercegovini te jedan od lidera u regionu.

Stabilan rast i poslovanje zasnovani su na visokoj međunarodnoj konkurentnosti, ulaganju u tehnologiju (od mehanizacije do IT-a), u ljudske resurse, kao i u stalni razvoj poslovnih procesa i ukupne organizacije poslovanja.

Raspolažemo modernom i fleksibilno koncipiranom mehanizacijom, koja uključuje više od 250 jedinica građevinske mehanizacije i stacionarne opreme.
U toku je puštanje u proizvodnju stacionarnog drobilišnog postrojenja za dijabaz u okolini Gradiške, čiji kapacitet je 170 t/h. Vrijednost investicije je više od dva miliona eura.

Najvažniji aktuelni radovi Integral inženjeringa:

-izgradnja autoputa na Koridoru Vc (Doboj) od petlje „Tovira“ do petlje „Kostajnica“;

-sanacija usjeka br.2 i br.5 na dionici autoputa E-75 u Srbiji  (Grdelica – Predejane);
-iskop dovodnog tunela za buduću hidroelektranu Dabar (Nevesinje) u dužini od oko 12,5 km;
-radovi na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog kolosijeka željezničke pruge u Hrvatskoj (Dugo Selo-Križevci) za projektovane brzine do 160 km;
-radovi pojačanog održavanja autoputa u Srbiji (granični prelaz Batrovci – Šid).

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here