Sajam zdravstvenog turizma Bosnia Healthcare & Services Expo 2019.

Na sajmu će biti upriličene promocije najvećih bolnica u Turskoj, što je prilika za povezivanje predstavnika zdravstvenih ustanova, kao izlagača, sa predstavnicima fondova iz BiH i regiona

144
Zdravstveni turizam

Ambasador Turske u BiH Haldun Koc i pomoćnica ministra civilnih poslova BiH Draženka Malićbegović u Sarajevu su otvorili Sajam zdravstvenog turizma Bosnia Healthcare & Services Expo 2019., koji će, kako su istaknuli, ponuditi nove prilike za jačanje odnosa BiH i Turske u zdravstvenom sektoru.

Prezentacija usluga

“Ministarstvo zdravstva Turske podržalo je ovaj sajam na kojem će, tokom tri dana, svoje usluge prezentirati najpoznatije bolnice i zdravstvene službe Republike Turske. Sa partnerima iz bh. zdravstva razmijenit će mišljenja o dešavanjima u zdravstvenom sektoru”, rekao je Koc.

Budući da su, prema njegovim riječima, odnosi Turske i Bosne i Hercegovine u svim sferama na najvišem nivou, uvjeren je da će ova saradnja doprinijeti da se tokom sajma dogovore konkretni projekti.

U tom cilju bit će održani sastanci između predstavnika turskih bolnica i zdravstvenih ustanova iz BiH, a koje je prvog dana Sajma pozdravila, uime ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, njegova zamjenica Draženka Malićbegović.

Širenje saradnje

“BiH ima dobru saradnju sa Turskom koja je započela 2010. godine. Zahvaljujući tome naši pacijenti mogli su koristiti usluge u zdravstvenom sektoru Turske. Nadam se da ćemo je na ovom sajmu proširiti u oblasti zdravstvenog turizma”, poručila je Malićbegović priliko otvaranja ove sajamske manifestacije.

Na sajmu će biti upriličene promocije najvećih bolnica u Turskoj, što je prilika za povezivanje predstavnika zdravstvenih ustanova, kao izlagača, sa predstavnicima fondova iz BiH i regiona. U petak će sajam biti otvoren za sve zainteresirane posjetioce.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here