Podrška Sajmu privrede u Tešnju, tražiti rješenje za problem zastoja saobraćaja u vranduku

Vlada Zeničko-dobojskog kantona od samog početka pruža konkretnu podršku tešanjskom sajmu kao mjestu poslovnih susreta

93
Biznis centar

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu Senada Brku i Izudina Ahmetlića, predsjednika i člana Upravnog odbora Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj. U fokusu sastanka bio je 15. Međunarodni sajam privrede “Tešanj 2019“, koji će se održati narednog mjeseca na lokalitetu Kraševo DC – Carina.

Regionalna saradnja

Tema ovogodišnjeg sajma je regionalna saradnja, a zemlja partner Republika Sjeverna Makedonija. Vlada Zeničko-dobojskog kantona od samog početka pruža konkretnu podršku tešanjskom sajmu kao mjestu poslovnih susreta i godišnjoj smotri postignuća privrede Tešnja, koja značajno doprinosi liderskoj poziciji ZDK-a na izvoznoj ljestvici Federacije BiH.

“Opredjeljenje ove Vlade je stabilnost, razvoj, a posebno unapređenje poslovnog ambijenta i uklanjanje barijera, kako bi privreda dobila dodatni zamah. Privrednici moraju biti tretirani kao osobe od najvišeg javnog interesa, jer oni otvaraju nova radna mjesta i svojim znanjem i radom stvaraju dodatnu vrijednost te pružaju šansu mnogima da izdržavaju svoje porodice, a svi zajedno svojim radom omogućavaju punjenje budžeta. Zbog toga svaka privredna aktivnost, a to je i sajam, ima našu podršku”, kazao je premijer Ganić.

Otežan saobraćaj

Predstavnici UP “Biznis centar” Jelah-Tešanj ovom prilikom su ukazali i na problem otežanog saobraćaja magistralnom cestom M17 zbog rekonstrukcije tunela Vranduk. Dogovoreno je da se reaguje prema Federalnoj direkciji za ceste radi održavanja zajedničkog sastanka na kojem bi se definisale mjere kako bi se gužve na najprometnijoj saobraćajnici u državi smanjile, jer posljedice zastoja trpe kako građani, tako i privreda cijele BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here